Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Holandský diplomat ponúka na adopciu adoptovanú dcéru

HONG KONG – Medzinárodné pohoršenie spôsobil holandský diplomat z Hong Kongu, keď svoju adoptívnu dcéru ponúkol opäť na adopciu. Pred siedmimi rokmi si 65-ročný Raymond Poeteray spolu s manželkou Metou adoptovali štvormesačné kórejské dievčatko Jade. Teraz ju však nechcú viac vychovávať, pretože vraj dcéra odmieta jesť holandskú kuchyňu.

Podľa Poeteraya sa adopcia nepodarila napriek tomu, že celá rodina sa počas siedmich uplynulých rokov veľmi snažila. Hongkongské úrady potvrdili, že sedemročnú Jade odovzdali do rúk sociálnych pracovníkov už vlani, aby sa o ňu postarali a našli jej v náhradnú rodinu. Lenže kórejské dievčatko žijúce v juhočínskej metropole má nejasné občianstvo. Nie je domestikovaná ani ako Holanďanka, ani ako obyvateľka Hong Kongu.

Správanie holandského diplomata sa nepáči kórejskému veľvyslanectvu ani ochrancom ľudských práv. Podľa nich dieťa holandský diplomatický pár zneužil v časoch, keď nemohli mať vlastné deti. Neskôr však priviedli na svet dvoch vlastných potomkov a nevlastná dcéra im začala prekážať.

„Tvrdia, že je ťažké vychovávať Jade kvôli kultúrnemu šoku. Vraj nechcela jesť žiadne ich jedlo. To je hrozný dôvod. Je ťažké pochopiť tento prípad, ale myslím, že to je kvôli tomu, že majú vlastné deti,“ myslí si hovorca juhokórejského veľvyslanectva v Hong Kongu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu