Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

VIDEO Stisk smrti! Živočíšny súboj, pri ktorom šlo o všetko, hádajte, kto vyhral!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Youtube/Infotainment)

LAS LAJITAS - Zábery pochádzajúce z Las Lajitas v argentínskej provincii Salta zachytávajú zúfalý moment súboja medzi veľhadom kráľovským a mačkovitou šelmou puma jaguarundi. O všetkom nakoniec rozhodli štyria miestni obyvatelia, ktorí sú známi svojou šikovnou manipuláciou s plazmi.

Osud pumy, ktorá sa priplietla do cesty veľhadovi kráľovskému, bol už prakticky spočítaný. Obrovský had sa totiž omotal okolo nej a stačilo len trocha pritisnúť, aby bolo po všetkom. Divákmi súboja sa však náhodou stali miestni lesní robotníci, ktorí zasiahli a šelmu zachránili. "Dvaja z nich uchopili hada a dokázali ho odtiahnuť z tela mačky. Ďalší dvaja im pri tom asistovali," opísala situáciu strážkyňa lesa Sole Rojasová.

VIDEO Stisk smrti! Živočíšny
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Youtube/Infotainment)

Ľudia v tomto regióne vedia, ako manipulovať s divými zvieratami a tento druh veľhada našťastie nie je jedovatý. Zo súboja tak vyšli obe zvieratá bez ujmy. Ich lov je v Argentíne zakázaný, no napriek tomu sa puma jaguarundi často stáva terčom farmárov, pretože napáda hospodárske zvieratá. Veľhad kráľovský zas priťahuje lovcov svojou pekne zafarbenou pokožkou alebo ho vyhľadávajú kvôli domácemu chovu. Ide totiž o obľúbeného a prítulného domáceho miláčika.  

Viac o téme: HadArgentínaPumaSúboj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu