Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

VIDEO Víchrica zmenila domy na ľadové kráľovstvo: Uväznení obyvatelia, nemajú sa ako dostať von!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Youtube/Live Storms Media)

HAMBURG - Rodinné domy v meste Hamburg v štáte New York pripomínali v uplynulých dňoch scénu z obľúbenej rozprávky Frozen. Ľadové kráľovstvo však v ich majiteľoch, ktorí zostali uväznení vo vnútri, nevzbudzuje ani náznak radosti. Vyjadrili už obavy z poškodenia nehnuteľností a boja sa aj následných záplav.

Výkyvy počasia sú v poslednom období naozaj nevyspytateľné. Svoje o tom vedia obyvatelia amerického Hamburgu. Ich rodinné domy sa totiž zmenili na cencúle. Víchrica, ktorá oblasť nedávno zasiahla, domy počas niekoľkých dní výdatne zalievala obrovskými vlnami z Erijského jazera. Voda však neskôr zamrzla a vytvorila na obydliach nádherné ľadové útvary ako vystrihnuté z rozprávky Frozen.

VIDEO Víchrica zmenila domy
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Youtube/Live Storms Media)

Mnohí vnímajú tento ojedinelý prírodný jav ako romantiku, majitelia zamrznutých nehnuteľností sa však rozhodne neradujú. Obávajú sa totiž, že ťažká ľadová vrstva poškodí statiku a strechy ich domov. "Zostal som tu uväznený ako v jaskyni. Všade je tma, je to desivé. Našťastie som sa dostal von zadnými dverami a rozbíjam hrubý ľad, aby som sa mohol aspoň prejsť po dvore," uviedol Ed Mis, ktorý vraj nič podobné predtým nezažil.

Spolu so susedmi majú obavy, čo prinesú najbližšie dni. Má sa totiž otepliť až na desať stupňov, v dôsledku čoho môžu vznikať záplavy.

Viac o téme: HamburgMrázĽadové kráľovstvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu