Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Väčšina detí narodených v Británii je mimomanželská

LONDÝN – Kríza rodiny v Británii dosiahla tohto roku historické maximum. Prvý krát za stopäťdesiat rokov sa totiž narodilo viac detí slobodným matkám ako vydatým. Najväčší podiel detí narodených mimo manželstva pripadá na rodených Britov. Medzi Indmi žijúcimi pod anglickou korunou je to len 20 percent z celkového množstva novorodencov.

Čísla zverejnil britský Národný štatistický úrad, podľa ktorého v roku 2007 prvý krát bolo nemanželských novorodencov viac ako tých, ktorí sa narodili manželom. Do analýzy však neboli zaradení prisťahovalci zo zemí Commonweathu ako Indovia či Pakistanci. Počet novo uzatvorených manželstiev medzi domorodými Britmi klesol na najnižšiu mieru za posledných 150 rokov, kedy sa údaje začali zbierať.

V roku 1970 pochádzalo približne každé desiate dieťa z mimomanželského vzťahu, v päťdesiatych rokoch dokonca len každé dvadsiate. Od sedemdesiatych rokov minulého storočia sa však situácia začala rýchlo meniť a ubúda počet sobášov i detí narodených v manželstve.

Naopak, pakistanské deti sa takmer všetky rodia do úplnej rodiny a až osemdesiat percent indických novorodencov sa narodilo zosobášeným rodičom.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu