Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Opití šoféri v Arizone musia nosiť ružové trenírky

ilustračné foto
ilustračné foto

PHOENIX - Najdrsnejší americký šerif Joe Arpaio nemá zľutovanie s nikým. V okrsku Maricopa v štáte Arizona sa snaží obmedziť počet opitých vodičov skutočne bizarnou metódou.

Ľudia, ktorí sa previnia a za volant sadnú s nedovoleným množstvom alkoholu v krvi, musia nosiť ružovú spodnú bielizeň a chodiť zviazaní v reťaziach. To predstavuje pre miestnych frajerov obzvlášť obrovskú potupu. Obvinení ľudia z riadenia pod vplyvom alkoholu sa musia taktiež zúčastňovať na verejných pohreboch osôb, ktoré na cestách zabil práve alkohol. „Možno, že toto bude ľudí varovať, aby s tým skončili a nepili, keď šoférujú. Inak skončia v ružovej spodnej bielizni a ako skupina trestancov zviazaná reťazami,“ varoval na tlačovej konferencii Arpaio.

Prví hriešnici skutočne išli zviazaní v reťaziach na cintorín, kde pochovávali bezdomovca, ktorého zabil alkohol. Ďalší museli upratovať rušné ulice, pričom mali na sebe len spodnú bielizeň a ružové tričko s nápisom „Sheriff DUI Chain Gang“ (Šerifova skupina trestancov zviazaná reťazami za šoférovanie pod vplyvom alkoholu) vzadu a vpredu „Clearing and Sober“ (Upratujem a som triezvy).
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu