Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Dojemný LIST, ktorý napísala princezná Diana kamarátke: Za toto sa jej ospravedlnila

Mesto Paríž si uctí jej pamiatku špeciálnym spôsobom Zobraziť galériu (3)
Mesto Paríž si uctí jej pamiatku špeciálnym spôsobom (Zdroj: Profimedia)

LONDÝN - Na aukcii sa bude dražiť dojemný list od zosnulej britskej princeznej Diany. Písala kamarátke Ivy Woodwardovej, pár riadkov ale venovala aj svojim synom a ich radosti z prichádzajúcich Vianoc. Odhaduje sa, že list má hodnotu viac ako tritisíc eur. Spoločne s druhým Dianiným listom sa objaví na aukcii v Surrey už začiatkom decembra.

Niekdajšia Princezná z Walesu v liste opísala, ako sú jej dvaja synovia William a Harry natešení z prichádzajúcich Vianoc. Adresátom bola Ivy Woodwardová, mamička, v ktorou sa Diana skamarátila v nemocnici v septembri 1990. Tiež prezradila, ako sa mladí princovia snažili nájsť svoje vianočné darčeky po celom Kensingtonskom paláci. 

Obľúbené dovolenkové destinácie princeznej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Profimedia)

Diana sa s Ivy zoznámila v čase, keď si Princ Charles zlomil ruku pri hraní póla a ona ho prišla navštíviť do nemocnice. Woodwardovej syn Dean v tom čase ležal v kóme po nehode na motorke, Diana ju preto utešovala. Po čase sa zotavil a bol prepustený domov. Princezná sa rozhodla, že Ivy napíše list "od matky pre matku". 

"Veľa som o tebe premýšľala. Bolo príjemné počuť, že Deanov stav sa zlepšuje, ale nestalo by sa to, nebyť tvojho odhodlania a sily," píše sa v liste. Princezná sa okrem toho ospravedlnila svojej kamarátke za narušenie súkromia médiami. Tie sa totiž o ich priateľstve veľmi rýchlo dozvedeli.

Stylingy, ktorým bola roky
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Profimedia)

List napísaný na papieri s hlavičkou Kensington Palace na aukcii v Surrey sa zrejme predá v prepočte za niekoľko tisíc eur. V ponuke je aj Dianin druhý list, ktorý dokazuje jej humornú stránku. Išlo o ďakovací list, ktorý adresovala bodyguardovi kráľovského páru za to, že sa o nich postaral počas cesty do nigérijského Lagosu v marci 1990. Tento list má podobnú hodnotu ako ten prvý. 

Viac o téme: Princezná dianaWilliamHarry
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu