Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Tento jednoduchý TEST s nechtami dokáže odhaliť, či trpíte rakovinou pľúc

(Zdroj: Youtube/All Access Medicine)

LONDÝN - Zdravotná sestra pracujúca na onkológii nalieha na ľudí, aby si urobili tento test a zistili, či majú rakovinu. Emma Nortonová predstavila takzvaný test Schamrothovho okna. Stačí, keď k sebe priložíte nechty na ukazovákoch na rukách. Medzi nimi by sa mal objaviť prázdny priestor v tvare kosoštvorca.

Nasledujúci test vie prezradiť, či trpíte onkologickým ochorením. Stačí, keď nechty na ukazovákoch na rukách priložíte ku sebe a všimnete si prázdny priestor medzi nimi. Ak sa tam objaví priestor v tvare kosoštvorca, ste zdraví. Podľa Nortonovej test Schamrothovho okna používajú aj lekári. "Ak neuvidíte akúkoľvek medzeru medzi jednotlivými nechtovými lôžkami, znamená to, že by ste mali čím skôr navštíviť lekára," upozorňuje. 

Lekár vás následne obvykle pošle na röntgen hrudníka, aby skontroloval vaše srdce a pľúca. "Väčšina ľudí s rakovinou pľúc nevie, že ich prsty spaličkovateli, pokiaľ ich na to niekto neupozorní," vysvetlila sestrička. Paličkovité prsty sú charakteristické vypuklými nechtami, ktoré sú nápadne zahnuté a pokrývajú väčšinu nechtového lôžka. Nechty tiež začnú opúchať a v konečnej fáze sa môžu enormne zväčšiť nechtové lôžka. Príčinou je zhromažďovanie tekutín v mäkkých tkanivách na koncoch prstov. Skorá liečba tohto stavu môže odhaliť závažné zdravotné komplikácie. Automaticky to však neznamená, že vypuklé nechtové lôžka signalizujú rakovinu pľúc.

Treba mať ale oči na stopkách a sledovať aj iné varovné príznaky, ktoré signalizujú rakovinu pľúc. Zbystrite preto svoju pozornosť, ak sa u vás objavujú tieto symptómy: 

- kašeľ, ktorý trvá viac ako dva až tri týždne,

- infekcia hrudníka, ktorá sa neustále vracia,

- vykašliavanie krvi,

-  pretrvávajúca únava alebo nedostatok energie,

- pretrvávajúca dýchavičnosť,

- bolesť pri dýchaní alebo kašľaní,

- strata chuti do jedla,

- nevysvetliteľné chudnutie,

- problémy s prehĺtaním,

- pískanie v pľúcach,

- pretrvávajúca bolesť v hrudníku alebo ramenách. 

Viac o téme: Test PrstRakovina pľúc
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu