Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

POROVNANIE známych fastfoodov: Ak nechcete pribrať, nejedzte TIETO ich kalorické bomby!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ABERDEEN - Šéfkuchár zdravého stravovania Graeme Tomlinson mapoval kvalitu jedál reťazcov rýchleho občerstvenia a zisťoval, aké množstvo kalórií obsahujú. Škót totiž tvrdí, že občasný prehrešok tohto typu neuškodí vášmu telu za predpokladu, že bude naozaj iba príležitostný a pri výbere zohľadníte jeho kalorickú hodnotu.

Tomlinson (31), známy ako Fitness Chef, uprednostňuje hlavne nízkokalorické a ľahko stráviteľné jedlá. Napriek tomu rýchle občerstvenie úplne nedmieta. "Pre optimálne zdravie nie je nadmerná konzumácia rýchleho občerstvenia prospešná. Ak si však toto jedlo doprajete iba príležitostne a máte aktívny životný štýl, nijako vám neublíži. Práve naopak, prinesie vám dobrú náladu a potešenie," hovorí. Rozhodol sa preto, že pre všetkých, ktorí sa fastfoodu zďaleka vyhýbajú v obave o svoju kondíciu a postavu, zmapuje jedlá ponúkané v najznámejších  reťazcoch McDonald, KFC a Burger King. A ak zástancovia radikálneho životného štýlu dostanú chuť na prehrešok v podobe hamburgeru, vyprážaných kuracích nugetiek či sladkého mliečneho nápoja, môžu sa pri výbere riadiť práve jeho radami. Pokiaľ si naozaj rozumne vyberú, nemusia sa vôbec obávať, že si zruinujú svoj metabolizmus.

KFC

Pre tých, ktorí majú radi kuracinu, ponúka KFC viac možností. Ich bežné popcornové kurča má iba 135 kalórií, zatiaľ čo tri krídelká ich majú 225. Ak môžete, vyhnite sa Mighty Bucket, ktorý obsahuje až 1275 kalórií a sladkým kokteilom s hodnotou 380 kalórií. Porcia hranolčekov v sebe skrýva 310 kalórií. 

POROVNANIE známych fastfoodov: Ak
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

BURGER KING

Tí, ktorí chcú ísť na rýchlu večeru do Burger Kingu, by sa mali rozhodnúť pre hamburger s 250 kalóriami alebo chrumkavý kurací šalát s 210 kalóriami. Najvyššie hodnoty sú v hamburgeri Bacon King s 1040 a Big King XL s 1010 kalóriami. Ak dostanete chuť na veľké hranolky, spolu s nim zjete aj 400 kalórií, v prípade dvanástich cibuľových krúžkov sa rozprávame o 530 kalóriach. 

POROVNANIE známych fastfoodov: Ak
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Youtube/ProductionsTV)

MC DONALD'S

V ponuke McDonald's sú prijateľné McChicken, Fillet-O-Fish a 6 McNuggets s hodnotami 388, 329 a 259 kalórií. Viacmenej neškodná je v tomto smere aj malá porcia hranoliek (237 kalórií). Naopak, slávny Big Mac má 508 kalórií, hamburger Quarter Pounder 518 a Signature Classic 698. 

POROVNANIE známych fastfoodov: Ak
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Youtube/Swizzle)

Viac o téme: FastfoodRýchle občerstvenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu