Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

VIDEO Archeológovia odhalili veľké tajomstvo Templárov: Povedie k objaveniu super pokladu?!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Youtube/Buzz Videos Online)

ACRE - Archeológovia v Izraeli objavili obrovské tajomstvo Templárov. Ide o stratené tunely, ktoré sa kedysi používali na prepravu pokladu. Okrem toho boli odhalené aj zvyšky extravagantných veliteľov vtedajšieho vojska. Tajomstvom stále zostáva, čo sa stalo so všetkým zlatom v tuneloch.

Výskumný tím pod vedením amerického archeológa Alberta Lina, ktorý pracuje pre National Geopgrahic, objavil ukryté templárske tunely. V minulosti údajne slúžili na prepravu zlata a iných pokladov. Templári všetky drahocennosti vkladali do pevnosti v starovekom meste Acre. "Počas krížových výprav Templári bojovali pre zlato, Boha a slávu. Niekde v meste Acre leží ich stredisko a možno aj ich poklad, ktorý tam ukryli," uviedol Lin. 

VIDEO Archeológovia odhalili veľké
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

V 12. storočí sa usadili v Anglicku, aby získali peniaze na krížové výpravy. O niekoľko sto rokov neskôr bol však ich rád oficiálne rozpustený. Na mieste pevnosti tretej templárskej výpravy dnes stojí parkovisko. Experti preskenovali okolie pomocou techniky LiDAR a vytvorili 3D model. Táto metóda obvykle odkryje štruktúry, ktoré zakrývajú novodobé budovy. Archeologické skenovanie ukázalo, že pod parkoviskom sa nachádzajú už spomínané templárske tunely a taktiež strážnice, kde sídlili veliteľstvá. 

FOTO Archeológovia jasajú: Najvýznamnejší objav v Egypte za posledné roky

Čo sa stalo s templárskymi pokladmi, zostáva aj naďalej záhadou. Lin verí, že veža pokladov v mestečku Acre by mohla byť posledným miestom ukrývajúcim tieto cennosti.

Viac o téme: TunelPokladTempláriKrižiacka výprava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu