Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Tchaj-wanská firma núti zamestnankyne chodiť v spodnej bielizni

TCHAJ-PEJ - Tchaj-wanská firma zaoberajúca sa výrobou spodnej bielizne „núti“ svoje zamestnankyne reprezentovať meno spoločnosti tým, že budú v určité dni chodiť v práci len v bielizni.

Odporúčanie zhora sa týka približne 500 žien, predovšetkým na kancelárskych postoch. Nariadenie firmy sa stretlo s rozporuplným pochopením. Najviac ho privítali muži.

Firma chcela nahotou pôvodne osláviť rekordy v predajnosti. Potom ale zistila, že ide o výborné promo firmy, a tak zamestnankyne zostanú odhalené pri každej významnejšej príležitosti. Tých môže byť aj niekoľko do mesiaca. „Na tento deň sme čakali mesiace. Teraz sme šťastní ako blchy a nevieme, kde máme oči nechať,“ povedal o nahom divadielku, ktoré pripravilo vedenie spoločnosti Audrey Underwear ani nie tak pre klientov a média, ale predovšetkým pre mužskú časť svojich zamestnancov, predajca Cai Mingda.

Kúzlo dňa rekordných predajov oslávilo v spodnej bielizni nakoniec niečo vyše 90 percent žien. „Držala som prísnu diétu, aby som sa na tento deň pripravila. Keď som si skúšala svoju bielizeň doma, manžel mi povedal, že by som tak mala chodiť každý deň,“ povedala novinárom 32 ročná matka dvoch detí Zhang Yufeng. A 30-ročná Liao Wenshenová jej pritakáva: „Kolegovia sa celý deň červenali a správali sa k nám neuveriteľne milo. Bolo to zábavné.“

Podľa právnika firmy nešlo o žiadny protiprávny krok. Aj keď sa jednalo o nariadenie vedenia spoločnosti, konečné rozhodnutie bolo dobrovoľné a čisto na ženách. „Niektoré ženy sa báli vyzliecť, aby to nemalo nejaký vplyv na ich prácu,“ dodala Wu Juanyuová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu