BRATISLAVA - Slovák si chcel pochutnať na saláme, no nakoniec si nechal zájsť chuť. Keď ju totiž vybral z chladničky, našiel na nej nemilé prekvapenie v podobe plesne. Je ale možné, že si za to môže sám. Pleseň sa totiž mohla vytvoriť z viacerých dôvodov.
Dobrý chlebík s maslom a salámou - to je súčasť jedálnička mnohých Slovákov. V utorok večer si ho doprial aj istý mladík. Nestačilo mu, a preto do chladničky zavítal aj v stredu ráno. Aké bolo ale jeho prekvapenie po tom, ako salámu otvoril! Bola už totiž plesnivá.
"Večer o 23. hod som otvoril salámu a bola v poriadku. Na druhý deň ráno o 9:35 som si išiel znovu dať chlieb, ale saláma už bola celá od plesne. Fuj hnus," sťažuje sa na facebookovej stránke Nekŕmte nás odpadom.
Užívateľ sa pýta, ako je možné, že mäsový výrobok splesnivel za osem hodín. Naskytá sa viacero hypotéz. Saláma mohla mať poškodený obal, a tak sa do nej dostal vzduch, ktorý proces tvorby plesne urýchlil. Taktiež môže mať sťažovateľ pokazenú chladničku, ale nezriedka sa stáva aj to, že saláma bola v obchode dlhšie položená mimo chladiaceho priestoru, do ktorého ju neskôr vrátil aktívny nakupujúci.