Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

FOTO Žena (31) chcela zabrániť otehotneniu: Len ťažko uveríte, čo si vložila do vagíny

Röntgen pošvy po vybratí pružiny Zobraziť galériu (3)
Röntgen pošvy po vybratí pružiny (Zdroj: profimedia.sk)

ZHONGZHAN - Žena z južnej Číny si do vagíny vložila kovovú pružinu, pretože si myslela, že bude fungovať ako vnútromaternicové teliesko. V tele ju mala neuveriteľných šesť mesiacov. Matka troch detí napriek nezvyčajnej prevencii proti počatiu otehotnela. Lekári si pružinu všimli až počas jej štvrtej gravidity.

Tridsaťjedenročná žena z čínskej provincie Guangdong si myslela, že zavedením kovovej pružiny do maternice zabráni tehotenstvu. Samozrejme sa mýlila a otehotnela aj napriek tomu. Keď bola v piatom mesiaci, chcela ísť na potrat. 

FOTO Žena (31) chcela
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Lekári si pružinu všimli až počas kontroly zdravého plodu. Teleso meralo päť centimetrov. "Pri kontrole sme našli krúžky uložené medzi vagínou a krčkom maternice. Išlo o pružinu, ktorá už bola obalená vaginálnym tkanivom," uviedla gynekologička Fu Junhongová. Pružinu pacientke vyoperovali. 

FOTO Žena (31) chcela
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Chirurgovia museli použiť kliešte, aby rozrezali pružinu na sedem častí, lebo sa nedala odstrániť celá. Operácia trvala asi 40 minút. Pacientka našťastie neutrpela nijaké vnútorné poškodenia ani infekciu a krátko po zákroku bola prepustená z nemocnice. Doposiaľ nie je známe, či stále trvá na potrate.   

Viac o téme: VagínaTehotenstvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu