Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Kolumbijčan prežil zásah 11 400 voltov!

Gerardo Yaguará sa po druhý raz narodil. Zobraziť galériu (2)
Gerardo Yaguará sa po druhý raz narodil.

BOGOTA - Tomu sa hovorí poriadne šťastie. Gerardo Yaguará (36) v kolumbijskej Bogote opravoval elektrický stožiar, keď niekto zapol prúd. Gerardovým telom prešlo 11 400 voltov a on upadol na 40 minút do bezvedomia.

Môže hovoriť o obrovskom šťastí, už nemusel byť medzi živými. „Dostal som strašnú ranu, až sa mi zatmelo pred očami,“ rozpráva Gerardo, ktorý prežil vlastnú smrť. Po nehode odprisahal, že ako skúsený elektrikár si overil, že v drôtoch žiadny prúd nie je. Podľa neho všetko ukazuje na ľudskú chybu. Po troch minútach, čo bol na stožiari, totiž v drôtoch prúd zrazu bol. „Pokojne som sa pustil do opravy, keď niekto prúd znova zapol.“

Gerardo bol našťastie vo výške 12 metrov dobre zaistený, takže keď upadol do bezvedomia, na zem nespadol. Jeho kolegovia ho stiahli dole, takže sa z bezvedomia prebral už na pevnej zemi. Gerardo utrpel popáleniny druhého stupňa na rukách a hrudi a prehryzol si jazyk. Ako vyhlásili lekári, ktorí muža ošetrili, prehryznutie jazyka je najčastejším dôsledkom zásahu elektrinou. Tí, ktorých však prúd zasiahne, väčšinou končia horšie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu