Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Zločin proti prírode: Muž zhodil z útesu chladničku, geniálny krok polície

(Zdroj: profimedia.sk)

ALMERÍA - Istý Španiel sa dopustil nehorázneho priestupku. Z útesu neďaleko juhošpanielskoho mesta Almería zhodil svoju starú chladničku a svoj čin dokonca nakrútil na video. Spravodlivosť ho ale dobehla a pre spotrebič si musel prísť. Upozornila ho na to polícia v komentári na Twitteri. O osude vinníka bude rozhodovať súd.

Španielska civilná garda AUGC kontaktovala muža, ktorý spoločne so svojím kamarátom vyhodil chladničku z útesu a toto šialenstvo si nahrával na mobil, ktoré neskôr šokujúco zverejnil na sociálnej sieti. Dvojica v krátkom videu žartuje, že chladničku takto recyklujú a rozprávali sa aj o tom, koľkokrát sa pri páde zo skaly otočila. 

Mladík netušil, že záznam si všimla aj polícia, ktorá mu prostredníctvom Twitteru oznámila, že trest za tento "zločin proti prírode" ho neminie. Okrem toho, že dostal pokutu vo výške 45 000 eur, mu policajti prikázali, aby sa vrátil na "miesto činu", chladničku vytiahol hore a odviezol na miesto na to určené. 

Polícia pri ďalšom vyšetrovaní zistila, že zamestnávateľ muža na videu skladuje viacero poškodených chladničiek. Potvrdila to inšpekcia v ich zariadení v meste Olula del Río. Polícia považuje dotyčného zamestnávateľa za sériového páchateľa zločinu voči životnému prostrediu. "Agenti našli asi 50 práčok uložených na dvore skladu medzi suchou vegetáciou. Vo vnútri bolo ďalších 20 chladničiek bez toho, aby ich bezpečne odstránili," uviedol policajný hovorca. 

Bohužiaľ nejde o ojedinelý takýto incident. Španielske úrady oznámili, že vyšetrujú prípad, kedy muž zhodil zo zrázu práčku. Aj tento čin bol zdokumentovaný na videu. 

Viac o téme: ChladničkaŠpanielskoŽivotné prostredie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu