Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Bývalý zlodej odhalil CHYBU, ktorú robia ľudia najčastejšie v dome: Takto vás vykradnú najľahšie

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Odborník na bezpečnosť sa v rannej šou This Morning britskej televízie ITV podelil o svoje najlepšie tipy, ako zabezpečiť a ochrániť svoj dom či byt. Zamknuté dvere a zavreté okná evidentne nestačia. Michael Fraser poukazuje na to, že aj napriek našej opatrnosti a ostražitosti nás môžu zlodeji nepríjemne prekvapiť.

Fraser je odborníkom na zabezpečenie nehnuteľností, ktorý perfektne pozná myslenie zlodejov, pretože ním sám kedysi bol. Dnes ostatným ľuďom radí, ako chrániť svoje obydlia. Jednou z vecí, na ktorú upozornil, bol kalendár visiaci na stene. "Nevešajte si kalendár s vyznačenými prázdninami a dňami voľna blízko okna. Zlodej tak bude môcť zistiť, kedy nebudete doma a do domu sa vráti, len čo odídete," varuje. 

Bývalý zlodej odhalil CHYBU,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Ďalej radí, aby ľudia používali obe zámky na dverách, ak ich majú. "Zlodej položí nohu na dvere, zatlačí na ne a ak sa pohnú, vie, že druhá zámka je odomknutá. Nedávajte si inštalovať dve zámky, ak ich neplánujete používať súčasne." Tabuľka "pozor, pes" je podľa Michaela zbytočná, pretože ak sa po dome motá pes, môže to isté urobiť aj zlodej. 

Bývalý zlodej odhalil CHYBU,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Fraser na záver dodal, aby si ľudia na svojich pozemkoch nainštalovali čo najviac bezpečnostných predmetov, ako je napríklad zvonček s kamerou. "Problém je, že zlodej si vždy nájde dom, v ktorom nie sú žiadne bezpečnostné prvky. Čím viac svoj dom vybavíte, tým je viac pravdepodobné, že sa zlodeji presunú k inému domu," dodal. 

Viac o téme: DovolenkaZlodejKrádež
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu