Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Chlapček (4) si vraj pamätá, kým bol v minulom živote: Slávna osobnosť, ktorú miloval celý svet!

Billy (vpravo) a jeho starý otec, keď bol malý Zobraziť galériu (4)
Billy (vpravo) a jeho starý otec, keď bol malý (Zdroj: Facebook/David Campbell)

SYDNEY - Odkedy štvorročný Billy rozpráva, tak svojimi výrokmi viac a viac šokuje svoje okolie. Jeho príbehy a otázky totiž obsahujú veľa detailov zo života tragicky zosnulej princeznej Diany, a tak jeho rodičia postupne nadobúdajú presvedčenie o tom, že ich syn je reinkarnovaná Lady Di.

Billy Campbell vyzerá na prvý pohľad ako úplne obyčajné dieťa, ktoré žije radosťami a starosťami typickými pre deti v tomto veku. Lenže keď mal dva roky, začal hovoriť, pričom často spomína detaily zo života princeznej Diany. "Videl fotku princeznej a tvrdil mi, že je to on, keď bol ešte princezná. Pýtal sa na brata Johna, lenže jeho brat sa tak nevolá. John bol brat Diany, ktorý zomrel dva roky predtým, ako sa narodila," hovorí chlapcov otec David, austrálsky spevák a moderátor. 

David a Billy
Zobraziť galériu (4)
David a Billy  (Zdroj: Facebook/David Campbell)

Jeho syn sa vraj neustále vypytoval aj na nejakých chlapcov a keď sa ho rodičia spýtali, koho má na mysli, tak bez váhania odpovedal, že ho zaujímajú jeho synovia. Veľmi živo opisoval aj škótske sídlo Balmoral, kde Diana často chodila. Billy tvrdí aj to, že vidí hrad s jednorožcom. Jednorožec je pritom škótsky symbol a jeho maľby visia na stenách tohto hradu. Ako to mohol vedieť, veď má iba štyri roky – pýtajú sa rodičia.

Chlapček (4) si vraj
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/David Campbell)

David podotýka, že jeho rodina nepatrí k horlivým fanúšikom monarchie a pred deťmi sa s manželkou Lisou nikdy nebavili o veciach spojených s kráľovskou rodinou. Keď raz mama Billymu ukázala obrázok Diany, povedal niečo, z čoho všetkých zamrazilo. "Bol som princezná, ale potom húkali sirény a už som ňou nebol."

Diana sa snažila o
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Billy nie je jediné dieťa, ktoré si dokáže spomenúť na desivé detaily zo života zosnulého. V roku 2000 sa dvojročný James Leininger zobudil zo živej nočnej mory a začal svojim rodičom rozprávať o mužovi menom James McCready Huston, ktorý zahynul v roku 1945 počas druhej svetovej vojny. "Náš syn nám povedal, že sedel v lietadle, ktoré bolo zostrelené a spadlo do vody. Nemohol sa z neho dostať von," povedala vtedy chlapcova matka.

Podobné výroky detí sa stali podkladom pre výskum reinkarnácie, ktorú mnohí považujú za mýtus. Vedci študovali správy o detských spomienkach z minulého života a zistili, že vo svete bolo za posledných 45 rokov zaznamenaných viac ako 2500 takýchto prípadov. Najčastejšie sa vyskytovali v krajinách s kultúrnym presvedčením o reinkarnácii, čiže v Indii, Turecku, Libanone, Thajsku, na Srí Lanke, ale časť prípadov pochádzala aj z Európy a USA. Neexistujú však žiadne vysvetlenia odhaľujúce zdroj týchto detských príbehov, ktoré niekedy priam desia. 

Viac o téme: Princezná dianaReinkarnáciaBilly
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu