Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Pastor prehľadával starú strednú školu, kde chcel mať kostol: Objavil tam ale niečo, čo nečakal

(Zdroj: Facebook/Seth Baltzell)

CENTRALIA - Žena z amerického štátu Missouri získala späť svoju peňaženku, ktorú jej niekto ukradol pred 75 rokmi. Natrafil na ňu miestny pastor počas rekonštrukcie starej strednej školy, ktorú žena kedysi navštevovala. Peniaze v peňaženke už neboli, no všetky fotografie a dokumenty, ktoré sa tam v čase straty nachádzali, sa v nej zachovali.

Pastor kostola City Hope Seth Baltzell na Facebooku vysvetlil, že tento objav sa uskutočnil v rámci demolácie strednej školy v meste Centralia v Illinois. Baltzell sa totiž rozhodol, že svoj kostol presunie práve do jej priestorov. Nájdená peňaženka podľa neho pôsobila skôr žensky a dokonca v nej našiel občiansky preukaz z polovice 40. rokov. Vo vykurovacom ventile našiel ďalších štrnásť peňaženiek z rovnakého obdobia. Bolo v nich veľa starých fotiek vojakov. 

Pastor prehľadával starú strednú
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: Facebook/Seth Baltzell)

Po zverejnení fotografie objavenej peňaženky na Facebooku sa Baltzellovi ozvala 89-ročná Betty June Sissomová, ktorá v Centralii vyrastala. "Pamätám si, že bola červená a tiež si pamätám, že som ju stratila," povedala majiteľka peňaženky. Vyjadrila sa aj k fotke, ktorá v nej bola. "To som ja s Jimmym Kaneom, vtedy som do neho bola zamilovaná."

Sissomová uviedla, že aj napriek chýbajúcim peniazom pre ňu bolo neuveriteľné, že peňaženku po toľkých rokoch získala späť. "Je to tak vzrušujúce po toľkých rokoch držať v ruke svoju starú peňaženku," dodala. 

Viac o téme: PeňaženkaObjav
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu