Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Lekári ostali v úžase, stal sa zázrak: Mladíka (20) priviedli späť z ríše mŕtvych

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Michael Pruitt)

FARMINGTON HILLS - Dvadsaťročného Američana síce zasiahol prúd, ale lekárom sa podarilo zachrániť mu život. Jeho príbeh pripomína osud nezničiteľného hrdinu, personál nemocnice Beaumont Hospital v Michigane hovorí o jeho záchrane ako o zázraku. Odborníci v tejto súvislosti pripomínajú, aké je dôležité neprestávať v podobných prípadoch s masážou srdca, aj keď sa už zdá, že ide o márny boj.

Michael Pruitt prežil 30. apríla úraz, po ktorom zvyčajne zvoní už iba umieračik. Mladík sa totiž počas práce nešťastne dotkol kovovým rebríkom elektrického vedenia a zostal nehybne ležať na zemi. Majiteľ domu, u ktorého pracoval, zavolal záchranku a neprestával s resuscitáciou až do jej príchodu. Keď Michaela priviezli do nemocnice, bol už dvadsať minút bez pulzu. "Priviezli ho bez známok života. Povedala som ostatným kolegom, že ho musíme vrátiť medzi živých a podarilo sa," spomína doktorka Angela Chudlerová z nemocnice vo Farmington Hills. 

VIDEO Lekári ostali v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Michael Pruitt)

Lekárka uviedla, že mu navýšili počet joulov a vtom uvideli na monitore, ako sa mu postupne vracia tep. "Chytil sa zábradlia na posteli a triasol ním. Mal v sebe silu ako Hulk," pokračuje zdravotná sestra Yasmeen Bachirová.

"Pamätám si iba toľko, že som niesol ten rebrík a začalo ma triasť," hovorí Pruitt, ktorý nedávno navštívil nemocnicu, aby poďakoval jej personálu za záchranu svojho života. Pre lekárov a sestričky je takmer nepochopiteľné, že pacient zo všetkého vyviazol iba s popáleninami na palcoch na nohe. "Michaelova resuscitácia je zázračná. Všetky funkcie jeho mozgu sú v poriadku. Je to ďalšie svedectvo o tom, aké je dôležité neprestávať v podobných prípadoch s masážou srdca a zabezpečovať tak prívod krvi do mozgu," uviedla šéfka traumatologického oddelenia Barbara Smithová

Viac o téme: ZázrakZáchrana životaResuscitácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu