Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Matka pravdepodobne zachránila svojmu synovi (8) život: Všímajte si u detí príznaky na FOTO!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: profimedia.sk)

LONDÝN - Keď uvidela Britka Alexandra Ruddyová na ruke svojho osemročného syna červený pás, ani na chvíľku neváhala a bežala s ním k lekárovi. A hoci ruka chlapca vôbec nevyzerala hrôzostrašne, v jeho tele už úradovala sepsa. Lekár hovorí o obrovskom šťastí a poukazuje na to, že príznaky otravy krvi sú často skryté práve za týmto príznakom.

Alexandra (41) si nedávno cez víkend všimla na ruke svojho syna Ewana červený pás tiahnuci sa popri žile. Asi týždeň predtým padol v zoologickej záhrade a mal nejaké odreniny. Utrpel ale len menšie odreniny. Pri pohľade na červenú stopu vychádzajúcu z jednej rany napriek tomu matka neváhala a zašla so synom do nemocnice. Urobila dobre, pretože mu lekári diagnostikovali sepsu. 

Matka pravdepodobne zachránila svojmu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

"Povedali mi, že sme mali obrovské šťastie, keď sme prišli. Toto nie sú veci, ktoré môžete nechať na pondelok, keď bude ordinovať váš lekár. A ja som teraz šťastná, že som vtedy vyhľadala pomoc. Zrejme to Ewanovi zachránilo život," povedala Rudyová. 

Matka pravdepodobne zachránila svojmu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

To, že príznakom otravy krvi môže byť aj červený pás na pokožke, vraj počula od kamarátov, ktorí jej niečo podobné spomínali pred dvomi rokmi. Aj ona si ako väčšina z nás spájala symptómy sepsy najmä s opuchnutou začervenanou ranou. "Ewan nemal žiadne príznaky infekcie. Urobil sa mu iba ten pás na ruke," hovorí Alexandra s tým, že chlapcovi až s odstupom času stúpla teplota, rozbúchalo sa mu srdce, bol dezorientovaný a dýchavičný. Prvé dva dni boli kritické, ale antibiotiká našťastie zabrali a pomaly sa zotavuje. Ruddyová chce teraz varovať ostatných rodičov, aby boli obozretní, keď si niečo podobné všimnú na svojich deťoch. 

Viac o téme: Otrava krviSepsa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu