Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Matka zašla s dcérkou na vyšetrenie k lekárovi: Zhrozená sa pýta, je OK, keď jej tam strčil prst?

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Istá matka prehovorila o svojej dileme, ktorú mala pred pár rokmi ohľadom lekára svojej dcéry. Keď s ňou totiž u neho bola na vyšetrení, použil podľa nej nevhodnú praktiku. Vraj ale ide o bežnú prax, ktorá sa používa pri odhalení chronického ochorenia.

Žena na stránke Mumsnet porozprávala o nepríjemnej skúsenosti spred ôsmich rokov. Vzala vtedy svoju dcéru k obvodnému lekárovi, pretože mala podozrenie, že trpí zápchou. Ten dievčatko vyšetril tak, že mu strčil prst do zadku. Mamička mala z toho zmiešaný pocit a doteraz nevie, či urobila správne, že sa neozvala, pretože pokojne mohlo ísť o sexuálne obťažovanie. 

Matka zašla s dcérkou
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

"Dcéra mala zápchu, tak som ju vzala k lekárovi. Bez toho, aby ma vopred varoval, jej strčil do análu prst, vraj aby vyšetril zvierač. Bola som šokovaná, je takéto vyšetrenie v poriadku?" pýta sa. Podotýka, že jej staršie dieťa vyšetrovali lekári niekoľkokrát kvôli zápche, no ani raz nie takýmto spôsobom. 

Nechutné praktiky na americkej univerzite: Lekár robil stovke študentom intímne prehliadky

Hoci odvtedy uplynulo už veľa času, žene tento "incident" nedá stále spávať a rozmýšľa nad tým, či predsa len nemala upovedomiť zodpovedné orgány. Ostatné užívateľky ju ale uisťujú, že ide o bežnú medicínsku prax, ktorá pomáha diagnostikovať fekálne zaklinenie (stvrdnutá stolica v konečníku v dôsledku chronickej zápchy, pozn. red.). "To isté urobil lekár aj môjmu synovi. Aj mi vysvetlil prečo, ale už si nepamätám," napísala jedna z matiek. Aj ďalšie sa zhodujú v tom, že táto prax je úplne bežná, spomínaný doktor však zrejme urobil chybu v tom, že dopredu matku neupozornil, čo ide práve urobiť. 

Viac o téme: VyšetrenieLekárZápcha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu