Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Mladík pred dvomi rokmi stratil pas: Teraz mu napísal tínedžer, ktorý ho používal, hádajte, na čo...

Joe Hunter Zobraziť galériu (3)
Joe Hunter (Zdroj: Facebook/Joe Hunter)

BAILDON - Joe Hunter zo severného Anglicka zostal prekvapený, keď ho na Instagrame kontaktoval istý mladík a oznámil mu, že má jeho pas, ktorý stratil pred dvomi rokmi. Spočiatku sa chcel na neho hnevať, že mu doklad nevrátil oveľa skôr. Lenže keď zistil, ako bol jeho pas využívaný, iba sa pousmial. Ktovie, či bude mať dôvod na úsmev aj nálezca, keď sa začne týmto prípadom zaoberať polícia.

Dvadsaťjedenročného Huntera kontaktoval na Instagrame o tri roky mladší Sam Cole a povedal mu, že má jeho pas. Bezstarostný mladík, ktorý len nedávno prekročil prah dospelosti, Joeovi vysvetlil, že ho má už rok aj dva mesiace a veľmi si ním pomohol nielen on, ale aj šesť jeho kamarátov.

Doklad totiž tínedžeri využívali na vstup do krčiem a podnikov, kam majú dovolený vstup iba dospelí. A keďže Cole medzičasom oslávil osemnáste narodeniny, cudzí doklad už nepotrebuje a môže ho vrátiť jeho pôvodnému majiteľovi. Nezabudol sa mu tiež poďakovať za všetky tie nádherné zážitky, ktoré vďaka nemu prežil.

Mladík pred dvomi rokmi
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

"Spočiatku som si myslel, že si zo mňa niekto uťahuje," hovorí Joe s tým, že pas stratil pred dvomi rokmi tesne pred odchodom na dovolenku do Lanzarote a musel si preto narýchlo vybaviť nový. Sam ho vraj vymenil s nejakým kamarátom za hru Xbox, aby si mohol užívať v podnikoch, do ktorých mal ešte ako mladistvý zakázaný vstup. "Páči sa mi úprimnosť toho chlapca. Nemôžem sa na neho hnevať a som celkom rád, že môj pas nebol použitý inak," zasmial sa Hunter, ktorý pracuje ako elektrikár.  

Mladík pred dvomi rokmi
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Lenže naoko veselý príbeh môže mať trestnú dohru. Zneužitie pasu na vstup do licencovaných priestorov alebo na nákup alkoholu je totiž pokutované až do výšky 5000 libier (vyše 5000 eur) a páchateľovi môže hroziť až desaťročný pobyt za mrežami.

Viac o téme: Stratený pas
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu