Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Odsúdenému dali možnosť vybrať si posledné jedlo pred popravou: Všetkých prekvapil

Donnie Edward Johnson
Donnie Edward Johnson (Zdroj: profimedia.sk)

NASHVILLE - Odsúdení väzni v americkom štáte Tennessee môžu minúť dvadsať (zhruba osemnásť eur) dolárov na svoje posledné jedlo predtým, než ich popravia. Donnie Edward Johnson, ktorého odsúdili na smrť, túto ponuku odmietol. Namiesto toho chcel, aby jeho priaznivci darovali jedlo bezdomovcom.

Johnsonov právnik Kelley Henry uviedol, že väzňovo rozhodnutie bolo poctou Philipovi Workmanovi. Ten v roku 2007 minul svojich dvadsať dolárov na pizzu, ktorú daroval miestnemu zariadeniu pre bezdomovcov. Personál vo väzení ale jeho žiadosť odmietol, urobili to teda za neho jeho stúpenci. "Pán Johnson si uvedomuje, že tých pár dolárov nenasýti veľa bezdomovcov. Jeho žiadosť teda spočíva v tom, aby tí, ktorí ho podporujú, poskytli jedlo ľuďom bez domova," uviedol Henry.

Odsúdený Donnie sa stal 136. osobou odsúdenou na trest smrti v Tennessee. Bol odsúdený za vraždu svojej manželky, ktorú spáchal v roku 1984. Do krku jej napchal plastové vrecko na odpad a tým ju udusil. Johnson ani jeho právny tím nespochybnili strašnú povahu tohto zločinu, zdôraznili však jeho náboženskú premenu za mrežami. 

Odsúdenému dali možnosť vybrať
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Zároveň naliehali na guvernéra, aby mu udelil milosť, ten to však zamietol. Členovia rodiny väzňa na poprave neboli prítomní, údajne nechceli byť svedkami. "Konečne sa táto tragédia skončila. Pre niektorých z nás bolesť nikdy nezmizne," vyhlásil jeden z príbuzných. 

Viac o téme: VäzeňVäzeniePopravaDonnie edward johnson
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu