Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Majiteľka sa bála, že jej pes zomrie: Lekári neverili vlastným očiam, keď videli, čo má v žalúdku

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

NORTHAMPTON - Kokeršpaniel Chester narobil svojej majiteľke poriadne starosti. Pred dvomi rokmi prišla o jeho sestru a keď na svojom miláčikovi spozorovala, že nie je v poriadku, pripravovala sa aj s deťmi na to najhoršie. Úľavu priniesli až výsledky vyšetrenia, ktoré odhalili, že za všetkým bola iba psíkova maškrtnosť.

Osemročný Chester pripravil svojej majiteľke Rebecce Hardingovej poriadne krušné chvíle. Keď si všimla, že nie je vo svojej koži, všetci si okamžite spomenuli na jeho psiu sestru, ktorá zomrela na rakovinu pred dvomi rokmi. Angličanka si nedokázala predstaviť, že znovu bude s deťmi prežívať niečo podobné. Po vyšetrení na veterinárnej klinike sa však schuti zasmiala. Ultrazvuk totiž odhalil, že psovi sa v žalúdku prevaľuje plastový obal z čokoládového vajíčka Kinder Surprise. "Moje deti tieto vajíčka nejedli celé roky. Potom som si spomenula, že najstarší syn si asi pred šiestimi týždňami jedno kúpil," približuje Rebecca pôvod bizarného nálezu.

Majiteľka sa bála, že
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Zvedavý a maškrtný Chester skončil na operačnom stole, kde mu počas hodinového zákroku obal vybrali z tela. "Plastový obal v tele psa mohol byť časom pre neho veľmi nebezpečný a je dobré, že majiteľka Chestera priviedla sem, aby sme mohli včas zasiahnuť," hovorí veterinárka Jenny Millingtonová. 

Rodine uniesli šteniatko na FOTO: Po tejto VECI sa únoscovia zľakli a vrátili ho

Podľa odborníkov by psy nemali vôbec konzumovať čokoládu. Je totiž pre ne toxická, pretože obsahuje kofeín a teobromín, ktoré sú súčasťou pražených kakaových bôbov. "Na rozdiel od ľudí je pre psov ťažké spracovať a vylúčiť tieto látky z tela a ich konzumácia často vedie k otrave," upozorňuje veterinár. Úroveň toxicity závisí od podaného množstva čokolády, ako aj od veľkosti psa. Ale pre väčšinu z nich môže aj malé množstvo čokolády vyvolať nepríjemné reakcie. Medzi príznaky otravy čokoládou patrí zvracanie, hnačka, zvýšená telesná teplota, zrýchlená srdcová frekvencia, rýchle dýchanie a záchvat, ktorý môže skončiť srdcovým zlyhaním.

Viac o téme: PesČokoláda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu