Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Účtovníka šikanovali v práci, tak ukradol firemné peniaze: A takto ich utratil!

Darren Carvill putuje do väzenia Zobraziť galériu (3)
Darren Carvill putuje do väzenia (Zdroj: Facebook/Darren Peter Carvill)

MAIDSTONE - Účtovník najväčšieho reťazca automobilových servisov vo Veľkej Británii si odsedí dva a pol roka za podvod, ktorý uskutočnil ešte vlani v auguste. Obrovskú sumu peňazí získanú falošnými prevodmi utratil za jediný víkend, platil napríklad za prostitútky. Dôvodom takéhoto správania bol údajné šikanovanie jeho osoby na pracovisku.

O šikanovaní na pracovisku zo strany nadriadených sa na súde v anglickom Maidstone rozrozprával 38-ročný Darren Carvill, ktorý až do augusta minulého roku pracoval pre pobočku autoservisov Mr Clutch. "Jeho šéfovia mu prejavovali všetko, len nie láskavosť. Šikanovali ho a nespravodlivo ohodnocovali jeho prácu," povedal obhajca obvineného pred sudcom. 

To bol vraj dôvod, prečo účtovník z firmy celkovo ukradol  262 000 libier (vyše 300-tisíc). Väčšinu tejto čiastky minul počas jediného víkendu, keď v jednom luxusnom londýnskom hoteli usporiadal súkromnú párty, na ktorej boli dievčatá z eskortu. Poháňaný šampanským a kokaínom skončil na izbe s desiatimi z nich.

Účtovníka šikanovali v práci,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Darren Peter Carvill)

Carvill ukradnutú sumu nahromadil falošnými platbami, ktoré zamaskoval ako skutočné transfery medzi dodávateľom a obchodníkom. Celkovo týmto spôsobom zrealizoval osemnásť transakcií. Všetko odôvodnil tým, že chcel z firmy odísť veľkolepým spôsobom, na ktorý jeho zamestnávatelia len tak ľahko nezabudnú. "Môj klient má nízke sebavedomie a takmer celý život bol šikanovaný a toto všetko poháňalo túžbu byť v spoločnosti ľudí z vyššej spoločnosti," argumentoval Darrenov právnik na súde. Jeho klient bol vraj pracovitý a odrobil veľa nadčasov. Pôvodne údajne plánoval vrátiť peniaze a vnímal ich ako pôžičku, ale situácia sa mu vymkla spod kontroly. 

Účtovníka šikanovali v práci,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Darren Peter Carvill)

Sudca síce zohľadnil to, že obvinený svoje konanie oľutoval, ale aj tak mu vymeral nepodmienečný trest v trvaní dva a pol roka. To, čo Carvillovi naozaj vyšlo, je fakt, že bývalý zamestnávateľ na neho len tak ľahko nezabudne. Riaditeľ spoločnosti Alfred Abdula totiž teraz zúfalo hľadá spôsob, ako sa dostane k peniazom, ktoré ukradol bývalý zamestnanec. Podľa vyhlásenia vedenia budú ostatní zamestnanci nútení čakať na mzdy aj päť mesiacov. Účtovníka, ktorý býval u rodičov, aj naďalej preverujú policajti a snažia sa zistiť, kam sa podel zvyšok ukradnutej sumy, aby sa aspoň niečo vrátilo bývalému zamestnávateľovi.  

Viac o téme: Krádežúčtovník
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu