Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Niektorí Angličania si zuby trhajú sami, korunky lepia sekundovým lepidlom

LONDÝN - Stále nižšie počty štátnych zubných lekárov v Anglicku vedú niektorých obyvateľov k zúfalým krokom. Podaktorí si sami zuby aj trhajú. Iní zase na prilepenie vypadnutých koruniek používajú sekundové lepidlo.

Vyplýva to zo štúdie členov Anglického fóra pre zapojenie pacientov a lekárov v zdravotníctve. Podľa nej si istý človek údajne kliešťami vytrhol 14 zubov. V Anglicku sa zubári čoraz častejšie rozhodnú odísť zo štátnych služieb a založia si súkromnú prax.

Asi 78 percent zákazníkov uviedlo, že pre súkromného dentistu sa rozhodli vtedy, keď nevedeli nájsť zubára štátneho. Pätnásť percent sa pre tento krok pritom rozhodlo s odôvodnením, že majú lepšie služby. "Je to veľmi nepríjemné zistenie pre všetkých z nás. Vyplývajú z toho otázky pacientov našim politikom," uviedla Sharon Grant z Komisie pre zapojenie pacientov a lekárov v zdravotníctve.

Z päťtisíc respondentov sa pre samoliečbu rozhodlo asi šesť percent. Každého piateho k takémuto kroku donútili privysoké ceny u súkromných zubárov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu