Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Tigrovi Danymu urobili manikúru

Stropkovský veterinár J. Michrina (dolu) spolu s kolegom L. Molnárom počas Danyho operácie.
Stropkovský veterinár J. Michrina (dolu) spolu s kolegom L. Molnárom počas Danyho operácie. (Zdroj: TASR)

STROPKOV - Tiger Dany zo stropkovského zooparku sa dočkal. Veterinári ho konečne zbavili bolesti, ktorú mu spôsoboval pazúr vrastajúci do laby. Dvadsaťtriročný Dany je na svete najstarším tigrom ussurijským chovaným v zajatí. Na vyslobodzujúci zákrok čakal vyše roka.

Pre jeho vysoký vek sa ho totiž veterinári báli operovať. „Až teraz sa nám prihlásil Ladislav Molnár, ktorý má bohaté skúsenosti s dravými šelmami,“ povedal riaditeľ zooparku Alexander Sóoš.

Aj Dany si hneď všimol, že sa naň niečo chystá. Premohol svoju ospalosť a začal pobehovať po klietke. A prejavil svoje schopnosti. Keď ho L. Molnár trafil uspávacou injekciou, Dany vyskočil a ihlu si okamžite z tela vytiahol. Aj tak mu to však nepomohlo. Už o chvíľu sa zvalil na zem a veterinári sa pustili do práce. „Do laby sme mu vyrezali otvor veľký asi 3 x 5 centimetrov. Ranu sme potom vyčistili,“ vysvetlil L. Molnár, ktorému asistoval Stropkovčan Juraj Michrina.

Dany mal počas zákroku menšie problémy s dýchaním, ale napokon sa z nich dostal a prebudil sa. „Keby sme tigra neoperovali, mohol by dostať infekciu, ktorá by jeho život ohrozila. Dúfam, že bude ešte dlho žiť,“ spokojne povedal L. Molnár.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu