Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Matka dvoch malých synov im nedá na Vianoce žiadne darčeky: Toto je dôvod, súhlasíte s ňou?

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Instagram/clementineappuk)

SEVENOAKS - Matka Kim Palmerová sa rozhodla, že jej ratolesti budú mať iné Vianoce ako ostatné deti a nedostanú od nej a od manžela žiadne darčeky. Takto ich chce naučiť rozpoznávať to, čo je v živote dôležité a oceňovať iné než materiálne hodnoty.

Kim nerieši vianočné nákupy, neschováva sa tajne v izbe, aby tam zabalila darčeky a nehľadá pre ne spoľahlivú skrýšu, aby ich ukryla pred svojimi zvedavými deťmi. Vianoce v jej rodine budú iné. "Moje deti si pod stromčekom nenájdu žiadne darčeky. Nechcem ich takýmto spôsobom rozmaznávať. Chcem ich naučiť, že v živote sú dôležité iné hodnoty," vraví matka štvorročného Louisa a osemmesačného Kingsleyho. 

Matka dvoch malých synov
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram/clementineappuk)

Angličanka sa takto rozhodla už dávnejšie. Už keď sa s manželom brali, zakázala akékoľvek darčeky na narodeniny a Vianoce a on to akceptoval. Sama vraj mala pod stromčekom vždy veľa balíčkov. Lenže keď ich všetky pootvárala a bola zasypaná množstvom bábik a hračiek, cítila iba sklamanie. Neprichádzalo žiadne čaro ani kúzlo.

Preto chce Palmerová pred takýmto sklamaním ochrániť aj svoje deti. Od tohto všetkého si sľubuje, že jej synovia jedine takto pochopia, že čaro najkrajších sviatkov v roku je v tom, že sa všetci stretnú a budú tráviť čas spolu. "Chcem, aby vyrastali vo vďačnosti za to, čo majú, neboli rozmaznaní a nehľadali radosť iba v materiálnych hodnotách," pokračuje Kim.

Matka dvoch malých synov
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram/clementineappuk)

Aj tak si myslí, že ich dom bude na Vianoce krásny, keď ho všetci vyzdobia a budú sa tešiť zo svetielok a zvončekov. Chlapci si niečo nájdu pod stromčekom od iných, ale nie od svojich rodičov. Palmerová akceptuje, že jej synov chcú obdarovať príbuzní, ale ona to podporovať nebude. Niektorí rodičia podľa nej nepoznajú hranice a vystavujú svoje deti na Vianoce obrovským extrémom.

Viac o téme: Vianoce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu