Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dvojnásobnej matke (39) diagnostikovali zákernú chorobu: Potom prišla ešte väčšia nečakaná rana

Vici Rigbyová Zobraziť galériu (4)
Vici Rigbyová (Zdroj: FB/Vici Rigby)

BROMSGROVE - Šťastný manželský párik mal idylický život. Vici a Jamesovi sa narodili dvaja krásni chlapci. Žiaľ, jedného z nich postihla zákerná choroba. Diagnóza prišla nečakane, presne tak, ako v roku 2016, kedy bola rakovina diagnostikovaná mladej mamičke.

Dvojnásobná matka Vici Rigbyová (39) sa v roku 2016 dozvedela bolestivú správu. Lekári jej diagnostikovali rakovinu konečníka. „Keď mi lekári oznámili, že mám rakovinu, bola som šokovaná,“ spomína Angličanka s tým, že ani v najhoršom sne by nečakala, že zákerná choroba postihne i jej malého synčeka. Trojročnému Georgeovi ju diagnostikovali pred piatimi mesiacmi.  

Na snímke sú manželia Vici a James.
Zobraziť galériu (4)
Na snímke sú manželia Vici a James.  (Zdroj: FB/Vici Rigby)

Žena pre britský denník povedala, že po narodení jej dvoch synov ju trápila veľká vyčerpanosť. Domnievala sa, že to patrí k materstvu. Keď však rapídne klesla na váhe, vyhľadala lekársku pomoc. No okrem rakoviny konečníka jej našli aj nádor na pečeni.

Na snímke je Vici so svojimi deťmi (vľavo je George).
Zobraziť galériu (4)
Na snímke je Vici so svojimi deťmi (vľavo je George).  (Zdroj: FB/Vici Rigby)

Vici sa vtedy s manželom Jamesom (41) dohodla, že pred deťmi nebudú hovoriť o jej chorobách. Keď si ale všimli, že s Georgeom nie je niečo v poriadku, zašli s ním do nemocnice, kde mu spravili krvné testy. Tie potvrdili najhoršie, chlapcovi bola diagnostikovaná leukémia.

Na snímke je George.
Zobraziť galériu (4)
Na snímke je George.  (Zdroj: FB/Vici Rigby)

Začal sa tak kolotoč chemoterapií. Matka hovorí, že po intenzívnej niekoľkomesačnej liečbe to vyzerá tak, že jej synček je už z najhoršieho vonku. „Je neuveriteľné, čím všetkým sme si prešli,“ dodala Vici.

Viac o téme: Rakovina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu