Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Matka (28) z Austrálie porodila skutočného valibuka na FOTO: Lekári nič také nevideli

James Parker Bell
James Parker Bell (Zdroj: Facebook/Blacktown Midwifery Group)

SYDNEY - Mamička z austrálskeho Sydney porodila chlapčeka vážiaceho takmer šesť kilogramov! Najneuveriteľnejšie na tom je, že sa tak stalo bez požitia akýchkoľvek liekov na utlmenie bolesti. Lekári tvrdia, že je to najväčší novorodenec, akého kedy videli. Zázračný pôrod sa odohral v nemocnici Blacktown.

Dvadsaťosemročná Nikki Bellová priviedla uplynulý víkend na svet skutočného valibuka. Jej synček menom Parker James vážil 5,75 kila. Narodil sa v 39. týždni tehotenstva, pričom už v 24. týždni dosahoval hmotnosť 3,5 kg. 

Momentálne sa už šťastní rodičia, Nikki s manželom Michaelom, nachádzajú spoločne so svojím najnovším prírastkom doma v Riverstone. Tam na novonarodeného bračeka čakala staršia, dvadsaťmesačná sestra Maddison. Jeho zdravotný stav je dobrý aj napriek tomu, že lekári pri Nikkinom pôrode očakávali "skutočnú bombu". Môže za to Parkerova neustále rastúca hmotnosť v maternici. "Moje prvé dieťa sa narodilo v 41. týždni. Našťastie som druhýkrát nezašla až tak ďaleko, a tak sa James nestihol vykŕmiť až na šesť kilogramov," vtipkuje mamička na účet novorodenca.

Dodáva, že napriek synovej extrémnej pôrodnej hmotnosti nevynaložila pri jeho pôrode o nič väčšie úsilie než ostatné matky. "Som si istá, že každý pôrod bolí. Či už ide o dieťa ťažké 1,7 kg alebo 5,7," povedala Bellová. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu