Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Nespravila domácu úlohu, musela sa vyzliecť pred spolužiakmi

NAÍ DILLÍ - Sedemročná indická žiačka sa musela vyzliecť pred celou triedou a znášať pohrdlivé posmešky spolužiakov. Za nedokončenú domácu úlohu ju tak potrestala učiteľka základnej školy v indickej metropole Naí Dillí.

Dievčatko sa muselo v piatok na učiteľkin príkaz vyzliecť úplne donaha a postaviť sa na školskú lavicu. Ostatné deti v triede pritom dostali pokyn, aby sa svojej spolužiačke vysmievali. "Učiteľka bola zatknutá po sťažnosti rodičov, bola však neskôr prepustená na kauciu," oznámil dnes policajný hovorca.

Porušovanie práv detí a násilie na indických školách nie je v súčasnosti výnimkou. Podľa nedávnej štúdie, na ktorej spolupracovala indická vláda s detským fondom OSN (UNICEF), sú dve tretiny indických detí fyzicky zneužívané, a to väčšinou doma alebo v škole.

Indická národná komisia pre ochranu detských práv tento rok zakázala učiteľom používať výrazy, znevažujúce rozumové schopnosti žiakov. Telesné tresty na školách sú nelegálne už dávnejšie, napriek tomu sa však stále všeobecne používajú.

Aktivisti poukazujú na potrebu hlbokej zmeny postojov v samotnej učiteľskej komunite v Indii.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu