Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Anne (20) vadí, ako sa muži rozťahujú na sedadlách v MHD: Svoju krutú pomstu nakrútila na VIDEO

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Youtube/daily Online)

PETROHRAD - Zvláštnu zbraň do boja proti rodovej agresii vytiahla ruská študentka práva. Fľašou naplnenou bielidlom zalieva rozkroky nič netušiacich mužov sediacich v metre v meste Petrohrad. Samu seba považuje za sociálnu aktivistku, či ju takto vnímajú aj zasiahnuté osoby, je ale otázne.

Rodová (ne)rovnosť v Rusku je podľa Anny Dovgalyukovej problém, ktorý sa potláča a o ktorom sa málo diskutuje. Väčšina mužov totiž vôbec nepripúšťa, že v spoločnosti dochádza k rodovej diskriminácii. Študentka sa preto rozhodla na tento problém upozorniť. 

Upustila však od oficiálnych krokov, akými sú diskusia na sociálnych sieťach alebo otvorený list kompetentným, a siahla po oveľa radikálnejšom a adresnejšom spôsobe. V petrohradskom metre začala mužom polievať ich rozkrok agresívnym bielidlom, pretože jej vadí, ako sa na sedadle rozťahujú, sedia príliš obkročmo a tým zaberajú niekedy aj dve miesta. Hovorí, že takto zasiahla "identifikačné body", ktoré ovládajú a kontrolujú správanie mužov. 

Anne (20) vadí, ako
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube/daily Online)

"Bielidlo bolo 30-krát silnejšie, ako bežne používaný koncentrát pri praní, aby im na džínsoch zostali škvrny," opisuje svoj zámer dvadsaťročná Anna. Podľa nej robí Rusko príliš málo v oblasti rodovej agresie a ona chce tým pádom urobiť všetko pre to, aby na ňu poukázala. Zároveň si nemyslí, že by dotknutí muži z jej činu chceli vyvodzovať nejaké následky. "Nikto ma nezažaloval. Nemyslím si, že tí muži pôjdu na políciu, aby sa sťažovali na fľakaté džínsy," dodáva. 

Anne (20) vadí, ako
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube/daily Online)

Autorka videa sa už v minulosti verejne prezentovala. Vtedy však páchala škody na vlastnom oblečení, keď verejne pálila dámsku spodnú bielizeň. Týmto spôsobom bojovala proti zverejňovaniu fotografií, na ktorých sú ženy odeté iba v podprsenkách a bikinách.

Viac o téme: RuskoMhdRodová rovnosť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu