Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Čínskemu dievčatku rástla v pľúcach tráva

ČENG-ČOU – Čínski chirurgovia operovali desaťmesačné dievčatko s nevyliečiteľným pľúcnym ochorením a v jej dýchacej sústave objavili rastúcu trávu. O bizarnom prípade informoval čínsky denník Dahe Daily. Podľa neho absolvovalo dievčatko množstvo liečebných procedúr, po ktorých sa lekári odhodlali k operácii. Až vtedy objavili skutočnú príčinu zdravotných komplikácií.

V nemocnici mesta Čoukou sa rozhodli liečiť zápal pľúc, ale ani po niekoľkých dňoch problémy neustupovali. „Tak sme dieťa vzali do inej nemocnice v hlavnom meste,“ potvrdil denníku otec Han.

V univerzitnej nemocnici lekár určil, že ide o pyopneumotorax – nahromadenie hnisu a vzduchu v pohrudnici. Liečba však nezaberala a zdravotný stav dieťata sa stále zhoršoval. Poslednou možnosťou bola teda operácia.

„Boli sme prekvapení, keď sme našli tri centimetre dlhý kúsok trávy rastúci na pravej strane pľúc,“ uviedol pre Dahe Daily hlavný operatér Li Qun.

Akonáhle klíčiacu rastlinu odstránili, stav dievčatka sa zlepšil. Rodičia si myslia, že ich dcérka vdýchla semienko trávy na záhrade, kde sa hráva. Semienko v pľúcach vyklíčilo a začalo rásť.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu