Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Bežný zdravotný problém vám môže zničiť dovolenku: Kvôli TOMUTO vás nemusia pustiť do lietadla

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VEĽKÁ BRITÁNIA - Dôchodca z Veľkej Británie mal hlavu v smútku už na začiatku svojej vysnívanej dovolenky do Grécka. Posádka lietadla spoločnosti Thomas Cook mu totiž kvôli žalúdočnej nevoľnosti nedovolila nastúpiť na palubu. Môžu nám z takýchto dôvodov aerolinky naozaj zabrániť v odlete? Evidentne áno.

Sedemdesiatosemročný Ron Linton priznal, že ráno vstal veľmi skoro a cítil žalúdočnú nevoľnosť. Personál si ho všimol ešte v hale letiska v anglickom Manchestri. Údajne kráčal veľmi pomaly, čím na seba upútal pozornosť. Na naliehanie leteckej spoločnosti sa podrobil lekárskemu vyšetreniu, ktoré prebehlo úspešne. Horšia situácia nastala až priamo na palube lietadla, kedy k Ronovi pristúpil steward a v ruke držal papier. Ukázalo sa, že palubná posádka ho odmietla nechať letieť ich lietadlom. Namiesto toho mu boli ponúknuté iné lety cez iné aerolinky.

Bežný zdravotný problém vám
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Postoj a služby spoločnosti Thomas Cook muža nahnevali. "Ani moji priatelia nemôžu uveriť tomu, čo sa stalo," skonštatoval nespokojný zákazník. Spoločnosť Thomas Cook mu už preplatila náklady v hodnote 400 eur a dokonca mu zaplatila aj náhradnú letenku. Jej predstaviteľom je ľúto, že nemohli Lintonovi dovoliť, aby odletel do Grécka. "Podľa medikov nemohol nikoho z posádky nakaziť, ale kapitán rozhodol, že aj napriek tomu je to veľké riziko," uviedla hovorkyňa aeroliniek. 

Toto sú DÔVODY, pre ktoré vás môžu vyhodiť z lietadla: Jeden je absolútne prekvapujúci

Konanie personálu je napriek všetkému na mieste. Letecké spoločnosti majú právo nepovoliť osobe vstup na palubu, ak by hrozilo, že sa jej zdravotný stav počas letu zhorší. Z paluby vás môžu vyhodiť aj po požití alkoholu, ak máte oblečené niečo nevhodné, máte bosé nohy alebo zapáchate.

Viac o téme: DovolenkaZdravieLietadlo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu