Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Ebola, kvapavka, týfus... Choroby? Nie, plyšáky!

(Zľava) akné, mononukleóza, lamblia, Helikobakter pylori, zápach z úst a plieseň nôh. Zobraziť galériu (5)
(Zľava) akné, mononukleóza, lamblia, Helikobakter pylori, zápach z úst a plieseň nôh.

BRATISLAVA - Chcete byť originálny? Neviete čo kúpiť drahému k sviatku? Darujte mu kvapavku, syfilis, žalúdočný vred alebo ebolu!

Všetko je možné. Na európskom trhu sa objavili plyšové hračky inšpirované vírusmi a baktériami. Výber je skutočne široký. Od hebkej ružovej vyrážky až po žltý žalúdočný vred je dostupné snáď všetko, krásny srdcový červ či žltý Helikobakter pylori. Vybrať si môžete z 54 exemplárov, ktoré sú rozdelené podľa skupín. Do zvieracej patrí napríklad besnota, to by mohlo byť to pravé pre domácich miláčikov.

Medzi epidémiami sa vyníma týfus s nádhernými strapčekmi na hlave. Vybrať sa dá aj podľa iných kritérií. Partnerka by sa určite potešila tukovej bunke, či ružovej ploštici, prípadne kvapavke.

"Plyšové hračky boli pôvodne určené na osvetu. Vyrábali sa pre americkú farmaceutickú firmu, ktorá ich spolu s textom varujúcim pred niektorými nákazami dodávala do ordinácií a lekární. Čoskoro si ale plyšáci našli cestu k ľuďom v podobe darčekov," hovorí Jan Kovalčík zo spoločnosti giantmicrobes.cz, ktorá mikróby dováža.

Originálne hračky aj na Slovensku >>
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu