Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Takýto bol život naznámejšieho zvodcu v histórii: Prvý sex s dvomi naraz, zavítal aj do Bratislavy

Giacomo Casanova prežil naozaj pestrý život Zobraziť galériu (2)
Giacomo Casanova prežil naozaj pestrý život (Zdroj: profimedia.sk)

PRAHA - Taliansky spisovateľ, voľnomyšlienkár, zvodca i dobrodruh Giacomo Girolamo Casanova, ktorý zomrel pred 220 rokmi, 4. júna 1798, v Duchcove, bol mužom mnohých mien a žien. Jeho presné meno sa nedá zistiť zo žiadnych materiálov, vo svojich Pamätiach uviedol vyše 130 žien, s ktorými sa počas života intímne zblížil. Posledné roky prežil v ústraní ako knihovník v šľachtických službách na duchcovskom zámku (Česko) kniežaťa Valdštejna.

Život benátskeho rodáka mal k nude ďaleko - bol napríklad kňazom, vojakom, nejaký čas sa živil aj ako huslista v orchestre. V Paríži sa zoznámil s madame Pompadour a od ministra financií dostal povolenie na zriadenie lotérie, v Postupime si získal priazeň pruského kráľa Bedricha II., v ruskej ríši zase cárovnej Kataríny Veľkej. Okrem toho bol uväznený v Benátkach a v Španielsku, bol vyhostený z Turína, Florencie i Viedne a musel tajne utiecť zo Stuttgartu aj z Londýna. Giacomo počas života navštívil aj Bratislavu. 

Takýto bol život naznámejšieho
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Casanova sa nepreslávil len ako skvelý spoločník (v najvyšších kruhoch), bol taktiež horlivým spisovateľom a dramatikom. O panictvo vraj prišiel s dvomi tínedžerkami, a práve to bol moment, ktorý v ňom prebudil silnú sexuálnu túžbu. Zatiaľ čo o jeho sexuálnych štatistikách niektorí historici pochybujú, všetci sa zhodujú v tom, že mal nadpriemerne široký rozsah vedomostí a bol bystrým pozorovateľom svojej doby. 

Viac o téme: ZvodcaGiacomo Casanova
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu