Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Malajzijskí taxikári musia mať košeľu zastrčenú v nohaviciach

KUALA LUMPUR - Malajzijské úrady hrozia taxikárom vysokými pokutami, pokiaľ ich prichytia v službe bez ponožiek, topánok a riadneho oblečenia, predpísaného licenčnou radou. Taxikári musia mať košele zastrčené v nohaviciach.

Košeľa taxikára má mať bielu farbu, nohavice musia mať tmavé, k nim patria kožené topánky s ponožkami. Taxikári nesmú nosiť sandále. "Aj keď predpisovať oblečenie je triviálne, je to odrazom celej profesie," uviedol predseda licenčnej rady Markiman Kobiran. Taxikári, ktorí nebudú predpísané oblečenie dodržiavať, môžu dostať pokutu do výšky 87 dolárov (v prepočte zhruba 2 175 slovenských korún).

Tajomník miestneho združenia taxikárov Richard Leow proti pokutám protestuje. Sú podľa neho príliš vysoké, keďže taxikár zarába denne 20 dolárov (v prepočte 500 slovenských korún). Dodal, že jeden z jeho kolegov dostal minulý týždeň najvyššiu pokutu, pretože mal oblečené džínsy. "To už je príliš. Videl som ho a bol oblečený veľmi slušne. Pasažier navyše ani nevidí nohavice taxikára. Licenčná rada nezmyselne sekíruje taxikárov," dodal Leow.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu