Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Záhada zmiznutia najznámejšieho nezvestného mladíka na Youtube: Utiekol do lesa a odvtedy...

Lars na letisku, odvtedy ho nikto nevidel Zobraziť galériu (4)
Lars na letisku, odvtedy ho nikto nevidel (Zdroj: Youtube/Unusual Things)

VARNA - Príbeh nezvestného nemeckého turistu Larsa Mittanka, ktorý zmizol v bulharskej Varne pred štyrmi rokmi, zostáva aj naďalej záhadou. Napriek záznamu z bezpečnostných kamier, výpovedí svedkov, úsiliu polície či pátraniu súkromného detektíva sa za štyri roky nepodarilo zistiť, kde a ako tento mladík skončil a či ešte vôbec žije.

Larsovo zmiznutie je jednou z najsledovanejších udalostí na serveri Youtube. Na záberoch z 8. júla 2014, na ktorých ho posledný raz možno vidieť živého, je zachytený pred svojím odletom z bulharskej Varny do rodného Nemecka. Video obletelo celý svet, no napriek tomu sa nepodarilo objasniť príčinu jeho záhadného zmiznutia.

VIDEO Záhada zmiznutia najznámejšieho
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Youtube/Unusual Things)

Polícia a rodina sa aj po štyroch rokoch snažia pospájať jednotlivé súvislosti, ktoré by mohli viesť k rozuzleniu prípadu, ich úsilie je ale aj naďalej zbytočné. Nikto nerozumie tomu, prečo mladík utiekol z letiska bez batožiny, dokladov a mobilného telefónu. "Cítila som, že je v nebezpečenstve, pretože keď sme spolu naposledy telefonovali, povedal mi, že ho niekto sleduje," uviedla zúfalá matka.​

Deň pred odletom mal Lars s kamarátmi potýčku s fanúšikmi Bayernu Mníchov. Schytal ranu do ucha, mal poškodený bubienok a nemohol odletieť spolu s ostatnými. Lekár mu predpísal antibiotiká a odporučil, aby svoj let posunul o 24 hodín. Neskôr odprevadil priateľov na letisko a ubytoval sa v neďalekom hoteli. "Bol úplne v pohode, keď sme sa lúčili. Nebolo na ňom nič zvláštne, preto nás prekvapilo, keď nám potom jeho mama povedala, že jej volal z hotela, bol rozrušený a chcel, aby mu zablokovala všetky karty, pretože ho vraj niekto prenasleduje," uviedol jeden z kamarátov. 

VIDEO Záhada zmiznutia najznámejšieho
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Youtube/Unusual Things)

Mama urobila, o čo ju požiadal a keď jej syn na druhý deň poslal sms s textom, že je všetko v poriadku, upokojila sa. "Potom mi však písal znovu a chcel, aby som preverila tie lieky, čo mu predpísali." Lars opustil hotel už o jednej po polnoci, pred odchodom na chodbe pozeral z okna a bežal sa ukryť do výťahu. Nikto nevie, kde, s kým a ako strávil zvyšok noci. Na neskorších záznamoch z bezpečnostných kamier na letisku je vidno, ako sa pohybuje v hale a jednej okoloidúcej sa na niečo pýta. Neskôr vysvitlo, že tam hľadal lekára. "Ten muž vyzeral veľmi nepokojne a nervózne. Akoby nedôveroval liekom, ktoré dostal," vypovedal lekár Kosta Kostov. Ďalej hovorí, že keď počas vyšetrovania vstúpil do miestnosti nejaký robotník, pacient vyskočil a vykríkol, že tu nechce zomrieť a rozbehol sa preč. Zábery zachytávajú utekajúceho Mittanka najskôr v hale a potom aj v okolí budovy. Očití svedkovia tvrdia, že preskočil plot a zmizol v lese. 

VIDEO Záhada zmiznutia najznámejšieho
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Youtube/Unusual Things)

Podľa Kostových slov nie je jasné, či boli za stav mladíka zodpovedné antibiotiká, ktoré mohol skombinovať s inými liekmi, alebo sa skutočne ocitol v nebezpečenstve. Na mieste je aj otázka, prečo nekontaktoval políciu, keď sa cítil ohrozený, a nepovedal ani mame, čo sa s ním naozaj deje. A tak aj po štyroch rokoch zostáva Larsov prípad stále neobjasnený. Nádej svitla pred dvomi rokmi, keď sa na sociálnej sieti objavila fotka zanedbaného mladého muža z Brazílie, ktorý si nedokázal spomenúť na svoju identitu a podobal sa práve na nezvestného Nemca. Lenže v tomto prípade išlo o planý poplach.

Viac o téme: NezvestnýZáhadaLars mittank
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu