Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO Mužovi lekári tvrdili, že má migrénu: Kvôli ich chybe skončil s dierou v hlave

Danny bojuje ďalej Zobraziť galériu (3)
Danny bojuje ďalej (Zdroj: profimedia.sk)

LONDÝN - Päťdesiatosemročný Danny Hunt rieši desať rokov iba komplikované diagnózy a návštevy lekárov. Po tom, ako ho dobehli následky tuberkulózy, ktorú prekonal ako dvadsaťročný, prišiel vinou chybnej diagnózy o pravé oko a časť tváre.

Danny a jeho manželka Mandy sú spolu už 38 rokov a vychovali štyri deti. V čase, keď sa mohli tešiť z vnúčat a rozrastajúcej sa rodinky, navštevovali nemocnice a riešili kruté diagnózy. Všetko sa začalo v roku 2008, keď sa u muža začali prejavovať následky tuberkulózy, ktorú prekonal ako dvadsaťročný a po rokoch začal trpieť bolesťami hrudníka. Manželka trvala na tom, aby išiel k lekárovi. V nemocnici zistili, že perikardiálny vak, v ktorom sa nachádza srdce, sa mu nebezpečne zaplnil tekutinou, a musel preto podstúpiť punkciu. 

FOTO Mužovi lekári tvrdili,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Len čo sa z toho Hunt dostal, prišli ďalšie problémy. Krátko po zotavení začal pociťovať bolesť hlavy a krku. Lekár mu najskôr diagnostikoval laryngitídu. Keďže liečba nezaberala, domnieval sa, že ťažkosti môže spôsobovať migréna. Ale po tom, ako sa pacientovi začal okolo oka tvoriť kožný útvar, manželka usúdila, že najlepšie bude navštíviť špeciálnu očnú kliniku v Londýne. "Tam nám povedali, že na zadnej strane manželovho oka sa nachádza nádor. Absolvoval sériu operácií, ale napriek tomu prišiel v roku 2009 o oko, časť čeľuste a nosnej kosti, ktorá sa mu rozpadla," hovorí Mandy. 

FOTO Mužovi lekári tvrdili,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Lekári museli Huntovi odobrať časť pokožky z chrbta, aby mu dokázali vyplniť dieru, ktorá mu zostala na tvári. "Je neuveriteľné, čo dokáže s človekom urobiť rakovina. Môj manžel bol aktívny, silný a staral sa o nás," dodáva Mandy s tým že Danny kvôli svojmu vzhľadu veľmi trpí a vôbec nechce chodiť von. 

Viac o téme: OkoRakovinaNádorPochybenie lekárov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu