Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Netopier priletel nakupovať!

Tento netopier vystrašil predavačky. Zobraziť galériu (2)
Tento netopier vystrašil predavačky.

PREŠOV - To bolo prekvapenie! Do obchodu na prešovskej Hlavnej ulici vletel netopier. Predavačky si najskôr mysleli, že sa do predajne cez dvere dostal zablúdený vták. Ale keď zviera pristálo medzi svietnikmi, zistili, že ide o cicavca.

„Myslím, že bol vyplašený rovnako ako my,“ s úsmevom hovorí predavačka Mária Wisniovska (36). Netopier nechcel odletieť a usídlil sa na regáli. Predavačky z obchodu Svet darčekov preto požiadali o pomoc mestských policajtov. „Tam sme sa však dozvedeli, že mestská polícia také služby, ako vyháňanie netopierov, neposkytuje,“ hovorí M. Wisniovska. Podobne pochodili u deratizátorov i veterinárov. Pomocnú ruku im podali až na Regionálnej správe ochrany prírody a krajiny (RSOPK) v Prešove.

„Onedlho prišla ich pracovníčka. Na ruku si nasadila hrubú rukavicu, netopiera chytila a odniesla preč,“ s úľavou vraví predavačka. Podľa riaditeľa RSOPK Mariána Budaya išlo o mladého zdravého jedinca. „Zrejme ho niekto vyrušil, lebo do predajne vletel o tretej popoludní, a netopiere začínajú byť aktívne až podvečer,“ hovorí riaditeľ, ktorý zviera vypustil späť do voľnej prírody.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu