Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

FOTO Toto je najstarší žijúci muž na svete: Neuveríte, čo ho drží pri živote

Masazó Nonaka Zobraziť galériu (3)
Masazó Nonaka (Zdroj: TASR/Masanori Takei/Kyodo News via AP)

TOKIO - Japonec Masazó Nonaka si už dlhé roky užíva kúpanie v horúcich prameňoch na severe svojej vlasti. Tento pán, ktorého rodina celé štyri generácie vedie krčmu pri horúcich prameňoch, dostal v utorok osvedčenie ako najstarší žijúci muž na svete - má 112 rokov a 259 dní. Najstaršia žena na svete má zhruba o päť rokov viac.

Nonakovi udelila potvrdenie spoločnosť Guinnessove svetové rekordy na slávnosti uňho doma v meste Ašoro, na severojaponskom ostrove Hokkaidó. Rekordér sa narodil 25. júla 1905, vyrastal vo veľkej rodine a po svojich rodičoch prevzal riadenie krčmy, ktorú teraz vedie jeho vnučka. Nonaka sa pravidelne chodí kúpať do prameňov a takisto si rád vychutnáva sladkosti, hlavne torty. 

Masazó Nonaka
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/Masanori Takei/Kyodo News via AP)

Podľa príbuzných je Nonaka schopný pohybovať sa na invalidnom vozíku bez cudzej pomoci. Každé ráno číta po raňajkách noviny a rád sleduje v televízii zápasy sumo a samurajské filmy. 

Masazó Nonaka
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/Masanori Takei/Kyodo News via AP)

Masazó prežil manželku, dve zo svojich piatich detí a všetkých sedem súrodencov. Na tróne najstaršieho muža vystriedal Španiela Francisca Oliveru, ktorý zomrel začiatkom tohto roka vo veku 113 rokov.

Viac o téme: Najstarší mužMasazó Nonaka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu