Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Kráska pátrala po tom, prečo má na bruchu zvláštne znamienko: Som svojím vlastným dvojčaťom!

Taylor je v istom smere výnimočná Zobraziť galériu (3)
Taylor je v istom smere výnimočná (Zdroj: Facebook)

KALIFORNIA - Američanka Taylor Muhlová mala od narodenia na tele zvláštne materské znamienko, ktoré sa tiahlo cez polovicu jej torza. Keď pred časom začala pátrať po tom, čo to vlastne je, zistila šokujúcu pravdu. Je len jedným zo sto ľudí na svete, ktorí trpia ojedinelou poruchou.

Taylor, ktorá sa živí ako speváčka a modelka, bola vždy tak trochu iná. Na jej ľavej strane tela, od pŕs až po lono, sa tiahne obrovské znamienko, ktoré vyzerá ako výsledok odlišnej pigmentácie. Je totiž červenšie než zvyšok tela. Dlho pátrala po tom, čo ho spôsobilo. Navštívila odborníka na zriedkavé ochorenia a ten zistil, že trpí chimérizmom. To je stav, kedy má človek v tele dva genómy, čiže bunky s rozličným DNA. U Taylor je to konkrétne tetragametický chimérizmus, ktorý vzniká vtedy, keď sú dve samostatné vajíčka oplodnené dvoma rozličnými spermiami, a potom jedno embryo počas raného vývoja pohltí to druhé.

Kráska pátrala po tom,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

"Dá sa povedať, že som zjedla svoje vlastné dvojča. Mám dve sady DNA, dva imunitné systémy aj dva krvné obehy. Všetko na mojej ľavej časti tela je o trochu väčšie než na pravej strane. Okrem toho mám ťažké alergie na niektoré druhy jedál, liekov, bižutériu aj uštipnutie hmyzom," opisuje svoje problémy Muhlová, ktorá je len jedným z približne sto ľudí na svete trpiacich chimérizmom. 

Kráska pátrala po tom,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube/The Doctors)

Keď sa Kalifornčanka o svojej poruche dozvedela, bola najprv šokovaná. Potom pociťovala smútok, pretože by rada mala dvojča, s ktorým by si určite dobre rozumela. Predtým, než bola diagnostikovaná, často trpela autoimunitnými ochoreniami, pretože jej telo považuje bunky dvojčaťa za cudzie, a tak proti nim neustále bojuje. Dokým Muhlová nevedela, prečo jej brucho vyzerá tak, ako vyzerá, väčšinou ho pred verejnosťou ukrývala. No teraz, keď už pozná svoju diagnózu, ho rada ukazuje. "Už viac nemusím ukrývať, kým som, a je to naozaj skvelý pocit," dodala hrdo. 

Viac o téme: DNATaylor muhlChimérizmus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu