Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

V izbe má divoký západ!

Takéto kovbojské kráľovstvo si Marián Androvič vybudoval v izbe levického domu. Zobraziť galériu (6)
Takéto kovbojské kráľovstvo si Marián Androvič vybudoval v izbe levického domu. (Zdroj: Nový Čas)

LEVICE - Vášnivo miluje drsný a romantický život kovbojov! Americký Slovák Marián Androvič (59) z Levíc si po návrate zo Spojených štátov zriadil v izbe rodinného domu kovbojský saloon. A má v ňom všetko, čo nesmie chýbať drsnému mužovi z divokého západu!

Kovbojské klobúky, lasá, sedlá, čižmy s ostrohami, texasky, ale aj neodmysliteľné kolty či pušky-winčestrovky nájdete v originálnej zbierke levického svetobežníka. Do USA emigroval takmer pred štyridsiatimi rokmi a nedávno sa vrátil na rodné Slovensko. Kovbojský spôsob života ho lákal už od detstva, keď na povale u starkej objavil staré kovbojské romány. Už vtedy si dal vytetovať na ruku názov Texas.

Po pestrom živote za veľkou mlákou sa s manželkou vrátili do Levíc. Všetky predmety v saloone si priniesol spoza oceánu. Vie však, že kovbojstvo nie je len romantika. „Je to hlavne drsný a ťažký život,“ vraví. Hoci si vyskúšal brázdenie prérií na koňoch, venoval sa inému povolaniu. V New Yorku bol istý čas aj správcom mrakodrapov. „Keď ma teraz občas pochytí clivota, vyberiem sa do môjho saloona, ustrojím sa do kovbojského oblečenia a hneď mi je ľahšie. Vonku však nechodievam takto oblečený, v malom meste by to bolo čudné,“ smeje sa M. Androvič.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu