Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Mamička (42) sa tešila, že rýchlo zhodila popôrodné kilá: Potom zistila zdrvujúcu pravdu

Caroline už lekári nedokážu viac pomôcť Zobraziť galériu (3)
Caroline už lekári nedokážu viac pomôcť (Zdroj: Facebook)

WEST LOTHIAN - Narodenie dieťatka sa zvyčajne spája s najkrajším obdobím života. Priniesť si domov zdravé bábätko a užívať si materstvo každý deň je snom každej ženy. Osud však niekedy zamieša karty veľmi kruto. Dôkazom je prípad štyridsaťdvaročnej Škótky, ktorej život sa začal radikálne meniť práve v období, na ktoré sa veľmi tešila.

Keď sa v roku 2015 narodil Caroline Dickovej zdravý synček Maxx, myslela si, že ju čakajú bežné materské starosti plné prekvapení a nových zážitkov. Potešilo ju aj to, že sa jej podarilo veľmi rýchlo zhodiť popôrodné kilogramy. Lenže časom si všimla, že chudne príliš rýchlo a hlavne veľa. Za jeden týždeň zhodila až dvanásť kíl. "Sem-tam som mala krv v moči, ale to sa mi stávalo aj pred pôrodom. Keďže to bolo iba občas, neriešila som to. A počas tehotenstva som sa navyše cítila výborne," vracia sa v spomienkach do udalostí spred pár rokov.

Mamička (42) sa tešila,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Úbytok hmotnosti bol naozaj radikálny, a preto radšej žena zašla k lekárovi. Ten jej stav pripísal popôrodnému vyčerpaniu a anémii. Pacientke predpísal tabletky na zvýšenie železa v krvi a upokojil ju, že takýto stav je po pôrode normálny“ Takto to šlo celých osem mesiacov, až kým ju lekár neposlal do nemocnice Western General v Edinburghu, kde Caroline diagnostikovali rakovinu hrubého čreva v štvrtom štádiu. 

Mamička (42) sa tešila,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

U pacientky zrejme tehotenstvo pozastavilo vývin rakoviny, keďže sama uviedla, že isté symptómy pociťovala už pred otehotnením. Rozhodli sa preto s manželom pre druhé dieťa, ale lekári jej to vôbec neodporučili. "Musela som nastúpiť na rádioterapiu, chemoterapiu a absolvovať operácie. Všetko sa razom zmenilo a ja som zrazu bojovala o svoj život," spomína Dicková. 

FOTO Žena (27) zistila, že je tehotná: Šťastie sa zvrhlo na horor, na záchode prišiel šok

Celkové vyčerpanie a stres z ochorenia sa podpísali aj pod rozpad vzťahu s Maxxovým otcom. Caroline tak na všetko zrazu zostala sama. Zákerná choroba navyše nabrala rýchle obrátky a minulý rok zasiahla aj jej pľúca. V tomto rozsahu a štádiu ochorenia jej lekári poskytujú už iba paliatívnu chemoterapiu, aby jej predĺžili život. Caroline tak môže tráviť viac času so svojím trojročným synom. "Nikdy nepodceňujte akékoľvek zmeny na svojom zdraví a trvajte na vyšetreniach. Neurobte tú istú chybu ako ja," odkazuje všetkým nešťastná žena. 

Viac o téme: RakovinaTehotenstvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu