Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Mamička zverejnila veľmi intímnu FOTO po 36-hodinovom pôrode: Tvrdá kritika lekárov

Marissa bola snáď až príliš odvážna Zobraziť galériu (2)
Marissa bola snáď až príliš odvážna (Zdroj: Facebook)

COLUMBUS - S fotografiou práve narodeného bábätka vo svojom náručí sa pochválila mladá Američanka z Ohia. Avšak na záberoch by ste márne hľadali sterilné nemocničné vybavenie alebo zdravotný personál. Usmiata mamička je zachytená vo svojej kúpeľni tesne po tom, ako porodila v domácom prostredí.

Pôrod doma je naozaj zložitá téma a koľko má prívržencov, toľko má aj odporcov. Mamičky sa preň zvyčajne rozhodnú na základe skúseností iných rodičiek alebo po stresujúcom zážitku v nemocnici. Druhá spomínaná možnosť je aj prípad Marissy Heckelovej. Na svoj prvý pôrod v nemocnici spomína naozaj len veľmi nerada. Preto svoje druhé dieťa porodila doma a fotku zverejnila na sociálnej sieti. "Nikdy som nebola takto dokonale šťastná, cítim sa byť veľmi silná," komentovala krátko po 36 hodín trvajúcom pôrode fotografiu, na ktorej nahá drží synčeka, s ktorým ju ešte stále spája pupočná šnúra. Na dlážke okrem toho vidno krv a placentu a podľa mnohých užívateľov ide naozaj o fotku, ktorá patrí do súkromného albumu a nie na oči celému svetu. 

Kým mnohí mladú ženu označujú za hazardérku so životom, iní s ňou súhlasia a prikláňajú sa k možnosti voľby rodiť doma v známom a pokojnom prostredí. "Prvý pôrod som absolvovala pred tromi rokmi v nemocnici. Ale to sa nedá porovnať s domácim prostredím. Všetko išlo bez stresu, napätia a zbytočných injekcií."

Mamička zverejnila veľmi intímnu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

V rozpore s vyhlásením matky sú tvrdenia lekárov a zdravotných sestier. Podľa nich nie je možné pred pôrodom predvídať akékoľvek komplikácie a Marissa mala obrovské šťastie, že všetko prebehlo hladko a je v poriadku tak ona, ako aj bábätko. Vždy je lepšie neriskovať a rodiť v nemocnici, kde by mohli lekári okamžite v prípade potreby zasiahnuť. 

Viac o téme: Pôrod
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu