Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Budúci pondelok bude najhorším dňom v roku: Najlepšie zostať doma a leňošiť

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - Pondelky sú jednoznačne najmenej obľúbeným dňom v týždni. Už v nedeľu večer z toho majú mnohí z nás depresiu z toho, že o pár hodín sa pracovný kolotoč začne odznova. A hoci sú všetky pondelky náročné, jeden z nich bude predsa len horší než tie ostatné.

Pondelky, ktoré bývajú označované aj za "modré", sú nočnou morou všetkých, ktorí začínajú pracovný týždeň práve týmto dňom. Napriek tomu, že sú všetky nenávidené rovnako, jeden z nich bude ešte horší, ako tie ostatné. Má to byť 15. január 2018. Toto je podľa psychológov termín, kedy z ľudí definitívne vyprchá vianočná a novoročná atmosféra, prejavia sa kilogramy nalepené z vianočného hodovania, mnohí sa zamyslia nad tým, koľko minuli na Vianoce a budú sa cítiť sklamaní z toho, že nedodržiavajú žiadne z novoročných predsavzatí. Pohľad z okna na januárové depresívne sychravé hmlisté počasie ešte všetko zaklincuje. 

Budúci pondelok bude najhorším
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Dátum najdepresívnejšieho dňa sa určí na tretí pondelok v januári, čo môže niekedy pripadať aj na druhý či dokonca posledný týždeň v mesiaci. Po prvý raz bol  za takýto pondelok označený 24. január 2005, minulý rok to bol 16. január. 

Prečo postihuje ľudí zimná depresia: Trvá mesiace a trpia ňou najmä títo ľudia

Tiesňové linky nepotvrdili, že ľudí prepadá depresívna nálada práve v niektorý z januárových pondelkov. Avšak v rozpore s týmto tvrdením jedna z týchto organizácií premenovala tento deň na "čajový pondelok". Každý rok totiž ponúka klientom návštevu ich centra, kde si môžu s pracovníkmi poklebetiť pri teplom nápoji.

Budúci pondelok bude najhorším
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Odborníci odporúčajú pripraviť sa na tento deň a neplánovať si náročné pracovné povinnosti. Najlepšie by bolo podľa nich zostať doma a užívať si leňošenie, ale takýto prepych si môže dovoliť málokto. Radia preto, aby všetci po návrate z práce robili najmä to, čo ich baví a teší. Ideálne je cvičenie alebo koníčky. A ak naozaj budú pociťovať depresívnu náladu viac ako po iné dni, treba jednoducho vypnúť. Nič nie je totiž také dôležité, ako zdravie. 

Viac o téme: Modrý pondelokNajdepresívnejší deň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu