Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Rebríček TOP tweetov za rok 2017: Zúfalá prosba závisláka aj dojímavý odkaz od mocného muža

Twitter
Twitter (Zdroj: FB/Facebook, FB/Tumblr, TASR AP)

NEW YORK - Zúfalá prosba o pomoc užívateľa závislého na fastfoodoch, výzva na darovanie potravy pre psov, ale aj tri odkazy bývalého prezidenta USA Baracka Obamu sú v zozname najpopulárnejších tweetov, ktorý v utorok vydala spoločnosť Twitter. Rebríček desiatich tweetov bol zostavený podľa počtu preposlania.

"Pomôžte mi, prosím. Potrebujem svoje kuracie nugety," napísal v apríli na Twitteri šestnásťročný Carter Wilkerson, ktorého odkaz poslalo ďalej rekordných 3,6 milióna užívateľov. Fastfood Wendy 's podľa agentúry Reuters jeho žiadosť vypočul a zásobuje ho zdarma do konca roka.

Do zoznamu sa dostal aj Sam Martin s tvítom "Leo a ja sme venovali Houstonu šesť libier psích potravín za každé preposlanie".

Hojne používatelia preposielali odkazy exprezidenta Baracka Obamu. Cez 1,7 milióna užívateľov zaujal tweet "Nikto sa nenarodil s nenávisťou voči inej osobe kvôli farbe pleti, pôvodu alebo viere". Autorstvo výroku patrí juhoafrickému bojovníkovi proti apartheidu Nelsonovi Mandelovi.

Úspech mal aj ďalší Obamov odkaz, ktorý bývalý šéf Bieleho domu rozoslal po skončení svojho mandátu. "Ďakujem za všetko. Moja posledná žiadosť je rovnaká ako tá prvá. Prosím vás, aby ste verili nie mojej schopnosti dosiahnuť zmeny, ale tej vašej".

V zozname je tiež žiadosť istého Setha Josepha o pomoc samovrahom: "Každých 40 sekúnd ukončí svoj život jeden človek. Nájdete si čas preposlať toto a možno jedného z nich zachrániť?"

Z médií preposielala najviac tweety konzervatívna televízia Fox News, ktorá podporuje prezidenta Donalda Trumpa. Hneď za ňou sa zaradila spravodajská televízia CNN, ktorá naopak hlave štátu moc nepraje.

Viac o téme: RebríčekTwitterTweet
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu