Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Žena (34) sa dusí vlastnými výkalmi: Lekári pozreli na RÖNTGEN a neverili vlastným očiam

Na snímke vidno len samé výkaly Zobraziť galériu (2)
Na snímke vidno len samé výkaly (Zdroj: Facebook)

BRISTOL - Mladá Angličanka trpí ťažkým a nezvyčajným ochorením. Jej telo sa plní fekáliami, v dôsledku čoho sa na röntgenovej snímke zdá, akoby ani nemala žiadne vnútorné orgány. Rodina a blízki priatelia sa zúfalo snažia zaobstarať ťažko dostupnú liečbu. Priateľom v noci posiela správy o tom, aká neznesiteľná je bolesť, ktorou trpí.

Tridsaťštyriročná Kelly Yeamanová strávila predchádzajúcich jedenásť týždňov v nemocnici Southmead v Bristole. Zvracala totiž svoje vlastné výkaly po tom, ako jej chirurg počas bežného chirurgického zákroku poškodil črevá. Lekári jej diagnostikovali fekálnu kolíziu, ktorá sa môže skončiť až smrťou. 

Na Facebooku zverejnila Kelly šokujúcu röntgenovú snímku s popisom: "Pre tých, ktorí úplne nechápu rozsah mojej choroby, tu je röntgen. Celá tá vec sú moje výkaly, nevidno žiadne orgány. A áno, je to aj v mojom hrudníku, mojej bránici a pľúcach, tak vysoko, že ledva dýcham."

Črevá mladej ženy sa môžu kedykoľvek pretrhnúť. Počas operácie boli totiž poškodené, kvôli čomu do nich prenikla infekcia, ktorá si vyžiadala ďalšie dve operácie. "Jej črevá stratili funkciu. Pravidelne zvracia zmes práve zjedeného jedla a vlastných exkrementov a má ťažkosti s dýchaním," uviedli jej blízki. Problémom je aj to, že Kelly je alergická na množstvo látok vrátane antibiotík. Tento fakt komplikuje jej liečbu. Zdá sa, že nič nezaberá. "Sledujeme, ako to s ňou ide dole z kopca. Je na nepoznanie od tej šťastnej, silnej a odhodlanej kamarátky, akou bola predtým."

Žena (34) sa dusí
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Napriek zhoršujúcemu stavu sa Yeamanová nevzdáva. Chce podstúpiť súkromnú špecializovanú liečbu v Londýne. Je však prílíš drahá, a tak prostredníctvom stránky Gofundme.com prosí dobrých ľudí, aby jej na ňu prispeli.

Viac o téme: VýkalyČreváFekálna kolízia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu