Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Dar od Boha! Mníšky v Kalifornii si z marihuany spravili neuveriteľný biznis

Mníšky si dávajú jointa Zobraziť galériu (5)
Mníšky si dávajú jointa (Zdroj: Youtube/Reuters)

MERCED - V mestečku Merced v Kalifornii pestujú mníšky marihuanu, z ktorej vyrábajú olej a mydlá. Halucinogénnu rastlinu, ktorá bola v USA legalizovaná, považujú za dar od Boha a počas odpočinku si krátia chvíle húlením jointov. Pohľad na fajčiace božie služobníčky je naozaj komický.

Malé americké mestečko upútalo pozornosť verejnosti po tom, ako miestne mníšky začali pestovať a spracovávať marihuanu. Ohradzujú sa tým, že ju používajú výlučne na medicínske účely a vyrábajú z nej olej a mydlo. Poťahovanie z jointov pritom označujú za druh terapie, pretože marihuana podľa nich tlmí bolesti, uvoľňuje telo a napomáha relaxácii. Biznis im prekvitá ako samotná droga pestovaná za múrmi kláštora, a to je zrejme dôvod, prečo rastlinu označili za dar od Boha. 

VIDEO Dar od Boha!
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Youtube/Reuters)

Kláštor v Merced priťahuje najmä turistov z krajín, kde je marihuana zakázaná. Návštevou kláštora sa tak môžu legálne dostať k droge, za držanie ktorej by doma vyfasovali pobyt za mrežami. Mníšky výrobky, ktoré z marišky vyrábajú, odporúčajú všetkým, ktorí trpia bolesťami a propagujú ich ako hotový všeliek tlmiaci príznaky artritídy, epilepsie a roztrúsenej sklerózy. Jej odporcovia však počínanie sestier vnímajú ako obyčajnú distribúciu drogy, ktorá je návyková a veľmi nebezpečná. Poukazujú na vážne zdravotné riziká spájané s jej užívaním. Rehoľné sestry sú však presvedčené o tom, že v prípade marihuany ide o "božiu rastlinu". 

VIDEO Dar od Boha!
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Youtube/Reuters)

Jej účinnosť sa pokúsila preveriť skupina návštevníkov, ktorá v kláštore testovala jedlo, ktoré mníšky s láskou dochucujú lístkami marihuany. Účinky boli veľmi individuálne a dokazujú, že na látku kanabis nachádzajúcu sa v rastline reagoval každý inak. Kým jedným ustúpili bolesti a cítili sa odpočinuto a v pohode, iní zvracali a stratili pojem o priestore a čase ako po požití akejkoľvek inej drogy. Účinok marihuany preto nie je možné zovšeobecňovať a vyzdvihovať iba jej pozitívnu stránku.

VIDEO Dar od Boha!
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Youtube/Reuters)

VIDEO Dar od Boha!
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Youtube/Reuters)

Zapadnutý kláštor aj napriek tomu naďalej zostáva skvelým lákadlom pre turistov a distribútorov ich výrobkov. Len za minulý rok sestričky predajom svojich produktov zarobili v prepočte takmer milión eur. 

Viac o téme: MarihuanaMníškyKanabis
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu