Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Krokodíl okamžite oľutoval, že zaútočil na mláďa hrocha: Nasledoval masaker

Hrochy sa vrhli na krokodíla Zobraziť galériu (3)
Hrochy sa vrhli na krokodíla (Zdroj: youtube/Kruger Sightings)

SERENGETI - Krokodíl, ktorý dostal chuť na mláďa hrocha, svoje chúťky poriadne oľutoval. Stádo hrochov ho spacifikovalo priam drastickým spôsobom a jeden z nich vyniesol nenažraného predátora z jazera v zuboch ako nafukovaciu hračku. Je až zázrak, že votrelec útok prežil.

Tak tomu sa hovorí byť v správnej chvíli na správnom mieste. Návštevníkovi Severnej Tanzánie Harishovi Kumarovi sa podarilo nakrútiť fascinujúce video počas výletu v Národnom parku Serengeti. Je na nej zachytené stádo asi tridsiatich hrochov, ktorí sa chladili v jazere. V momente, keď ich pokoj narušil krokodíl útočiaci na jedno z mláďat, celé stádo sa dalo do pohybu a útočník dostal drsnú nakladačku. Z predátora, ktorý medzi nich vliezol a narušil im pokojnú siestu, si urobili loptu. Neúnavne do neho kopali  a pohadzovali si ho, až kým sa nedal na ústup.

VIDEO Krokodíl okamžite oľutoval,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: youtube/Kruger Sightings)

Na jednom zábere dokonca vidno brániaceho sa krokodíla, ako sa jednému z párnokopytníkov zahryzne do papule. Lenže ani to mu nepomohlo. Nakoniec ho jeden z rozzúrených hrochov uchopil medzi zuby, vyniesol na okraj jazera a vyhodil ako nafukovačku.

VIDEO Krokodíl okamžite oľutoval,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: youtube/Kruger Sightings)

"Bolo to neuveriteľné divadlo. Ochranný inštinkt skupiny bol veľmi silný, krokodíl určite oľutoval, že medzi nich vliezol," povedal autor videa s tým, že vystrašený a zmlátený krokodíl sa nakoniec odplazil preť a mláďa hrocha tak ostalo nažive. 

Viac o téme: KrokodílBojAfrika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu