Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

Americkí väzni nemajú právo na masturbáciu

TAMPA – Ak mierite do Spojených štátov, na masturbáciu zabudnite. Aj v súkromí je tam totiž trestná. Na vlastnej koži to pocítil dvadsaťročný väzeň Terry Lee Alexander. Za to, že masturboval v súkromí svojej cely, kde bol v tej chvíli sám, ho odsúdili na 60 dní väzenia navyše. Bizarný rozsudok floridského sudcu rozvíril debatu až za hranicami USA.

Terry má za sebou rok zo svojho desaťročného trestu. Jeden zo strážcov ale na neho podal žalobu za to, že vo svojej cele masturbuje. Mladík bol pritom v miestnosti úplne sám a cela bol zatvorená. Dozorkyňa ho však sledovala na monitorovacej kamere.

Dozorkyňa Vealová pritom podobné žaloby vzniesla v posledných šiestich mesiacoch na sedem ďalších väzňov. Šerif riadiaci nápravnovýchovné zariadenie ju v tom podporuje. Podľa neho nemajú totiž väzni právo na masturbáciu. „Súkromie je jedna z vecí, o ktorú väzni prichádzajú,“ potvrdil hovorca Elliot Cohen.

Iný názor má Terryho právna zástupkyňa Kathleen McHughová, podľa ktorej klient neurobil nič zlé. „Myslím, že vláda je úplne mimo,“ dodala.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu